Mainos

Nyrkkirautakauppa käy kuumana venäläisessä nettimaailmassa

Venäjän laki kieltää nyrkkiraudat ja monet muut tappeluissa käytetyt apuvälineet, mutta se ei haittaa internetissä tapahtuvaa kaupankäyntiä.

Nettikaupoista voi tilata vaikka sähköistetyn nyrkkiraudan kuriiritoimituksena kotiovelle.

Venäläisissä nettikeskusteluissa nyrkkirautoihin, pesäpallomailoihin ja sähkölamauttimiin viitataan itsepuolustusvälineinä. Samoin niistä puhutaan välineitä kaupittelevissa nettikaupoissa, kuten protectyou.ru -internetsivustolla. Nettikaupasta voi ostaa myös pistooleita, kivääreitä, pippurisumutteita sekä laser-osoittimia.

Toinen nettikauppa, Superpnevmat, taas mainostaa näppärää kotiinkuljetusta, virtaviivaisia teleskooppipamppuja ja halpoja taittoveitsiä. Käytännössä minkä tahansa aseen voi tilata postitoimituksena kotiin.

Eniten tuotteita löytyy kuitenkin nettihuutokaupoista. Niissä myydään tällä hetkellä tavallisten veitsinyrkkirautojen lisäksi myös itse tehtyjä nyrkkirautoja, joiden hinta on alimmillaan 400 ruplaa eli hiukan yli 5 euroa.

Vinkit keskustelupalstoilta

Aina puolustusvälineitä ei tarvitse kuitenkaan ostaa. Venäläisessä facebookissa vkontaktessa käyttäjät antavat vinkkejä toisilleen siitä, miten vaikkapa nyrkkiraudan askartelee kätevästi itse.

Samoin sosiaalisessa mediassa jaetaan vinkkejä taistelutekniikoihin. Niitä löytyy tosin suoraan nettikaupoista, jotka julkaisevat sivuillaan jopa opetusvideoita.

Jokaisen videon alta löytyy kuitenkin toteamus, joka toistuu myös nettipalstoilla: parempi on puhua kuin tapella. Nyrkkiraudan kantamisesta kadulla voi saada jopa kaksi vuotta vankeutta.

Ainakin, jos jää kiinni.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.