Nyrkkeilyn MM-ottelussa rumaa jälkeä – lyöntimylly päättyi tuomarin väliintuloon

Yhdysvaltain Errol Spence pehmitti Kuuban Yordenis Ugasin välisarjan MM-ottelussa Arlingtonissa Texasissa.  Spence hallitsee nyt kolmen liiton mestaruusvöitä.

Spence takoi Ugasin keskeytyskuntoon, ja voitto tuli kymmenennen erän teknisellä tyrmäyksellä. Ugasin oikea silmä oli muurautunut pahasti umpeen, ja tuomari keskeytti ottelun lääkärin kehotuksesta. Spence oli keskeytyshetkellä selvässä pistejohdossa kaikkien tuomareiden papereissa.

Näin yhdysvaltalaisiskijän voitti WBC- ja IBF-liittojen mestaruusvöidensä seuraksi myös WBA-liiton vyön. Voitto oli Spencelle uran 28:s. Voitoista 22 on tullut tyrmäyksellä. Tappiotili näyttää nollaa.

– Olin vähän kärsimätön alussa, Spence sanoi.

– Ottelun edetessä, kun aloin rakentaa paikkoja lyönneilleni ja olin tarkempi, aloin osua häneen. Tunsin, että hän murtuu, sillä hän ei lyönyt enää niin kuin hän normaalisti lyö.

Ugasille tappio oli uran viides. Kuubalaisen oikea silmä oli pahassa kunnossa ottelun jäljiltä. Daily Mailin mukana Ugas kiidätettiin sairaalaan tutkimuksiin ottelun. Hän ei osallistunut lehdistötilaisuuteen.

Spence otteli ensimmäistä kertaa sitten joulukuun 2020. Viime elokuussa hän joutui jäämään sivuun ottelusta Manny Pacquiaoa vastaa silmävamman vuoksi. Seuraavaksi kolmen liiton mestari haluaa vastaansa WBO-liiton mestarin Terence Crawfordin ottelussa, jossa panoksena olisivat kaikkien neljän valtaliiton vyöt.

Lue myös:

    Uusimmat