Vesa-Matti Loiri oli Jope Ruonansuun ystävä ja esikuva – viihdelegenda julkaisi koskettavan kirjoituksen edesmenneelle ystävälleen

2:41
Viihdetaiteilija Jope Ruonansuu on kuollut

Taiteilija Jope Ruonansuu kuoli lauantain 56 vuoden iässä. 

Viihdetaiteilija Jope Ruonansuu kuoli lauantaina 56 vuoden iässä. Tiedon Ruonansuun kuolemasta vahvisti MTV Uutisille hänen pitkäaikainen managerinsa ja ystävänsä Tapio Pieskä.

Muun muassa huumorimestarina ja imitaattorina tunnetun Ruonansuun kuolema järkyttää Suomen taiteilijapiirejä. Jäähyväiskirjoituksen ystävänsä muistolle julkaisi myös niin ikään viihteen moniottelijoihin lukeutuva Vesa-Matti Loiri.

– Jope. Hyvää matkaa rakas ystävä, Loiri kirjoitti Facebookissa sydän-emojin kera.

Sanoittaja ja Ruonansuun pitkäaikainen työkaveri Ile Vainio kertoi MTV Uutisille, että Ruonansuu oli vain kuukausia ennen kuolemaansa tahtonut luovuttaa sekä Vainiolle että Loirille heistä tekemänsä muotokuvat.

– Jopella oli myös herkkä puoli ja hän oli myös taitava soittamaan huilua. Vesku oli hänelle paitsi esikuva, myös hyvä ystävä, Vainio kertoi.

Ruonansuu itse kertoi vuonna 2017 MTV3-kanavan Huomenta Suomen Retrovartti-osion vieraana, että tiesi jo ensimmäisen keikan jälkeen, että hänestä tulee esiintyjä. 

– Päätin sen ison päätöksen vuonna 80, ensimmäisellä keikallani, että kyllä tämä on mun homma. Varsinkin keikan loppupuolella tajusin, kun ihmiset taputtivat, tykkäsivät ja nauttivat show'sta, päätin, että tämä on mun homma ja tästä linjasta ei poiketa, hän kuvaili.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja