Nuku paremmin – lue vinkit syvempään uneen!

Huomattava osa ihmisistä kärsii jonkinasteisista univaikeuksista. Joskus kysymys voi olla yksinkertaisesti siitä, että päässä pyörii liikaa ajatuksia ennen nukkumaanmenoaikaa. Lue ammattilaisten ehdottamat rentoutumisvinkit syvemmän unen tavoittamista varten.

Liian vähäinen uni vaikuttaa niin immuunijärjestelmään, keskittymiseen kuin yleiseen hyvinvointiinkin. Esimerkiksi amerikkalaisista kolmasosa kärsii jonkinasteisista univaikeuksista, ja naisista 40 prosentilla on vääränlaisia nukkumistottumuksia. Monella nukahtamsivaikeudet liittyvät siihen, että rentoutumiselle ennen nukkumaanmenoa ei varata tarpeeksi aikaa.

Suuri joukko lievistä uniongelmista kärsivistä ihmisistä on hakenut apua turvautumalla perinteisiin rentoutumiskeinoihin, kuten meditaatioon, hengitysharjoituksiin, rentouttaviin hierontoihin ja aromaterapiaan. Lue vinkit, joiden avulla voit rentoutua kotona yhtä tehokkaasti kuin ylellisessä kylpylässä.

Anna itsellesi aikaa

Yritä aloittaa rauhoittuminen jo pari tuntia ennen nukkumaanmenoaikaasi. Yritä siirtää esimerkiksi työhön liittyvät ajatukset seuraavaan päivään kirjoittamalla esimerkiksi lista tehtävistä. Näin ajatukset siirtyvät paperille, ja sinä voit keskittyä rentoutumiseen. Himmennä valoja, vältä kofeiinia ja sammuta elektroniset laitteet ajoissa.

Kuuntele

Keskity oman hengitykseesi tai rauhallisen musiikin kuuntelemiseen. Voit myös kokeilla eritysesti nukahtamista varten kehitettyjä cd-levyjä. Rentoudu lämpimässä, mutta älä liian kuumassa, kylvyssä tai suihkussa.

Keskity

Pohdi etukäteen, mitkä ajatukset vaivaavat mieltäsi öisin ja pitävät sinut hereillä.Ongelmana on, että nukkumaanmenoaika on monelle päivän ainoa hetki, jolloin pysähdytään ajattelemaan päivän tapahtumia tai omaa elämää. Yritä kuitenkin varata näille ajatuksille jo hetki ennen nukkumaanmenoa.

Luovu stressistä

Älä aseta itsellesi tarkkoja vaatimuksia siitä, kuinka paljon unta tarkalleen tarvitset. Stressaaminen ei auta sinua nukahtamaan. Älä murehdi, vaikka valvoisit satunnaisesti yöllä. Luota luonnolliseen järjestelmääsi ja siihen, että nukahdat silloin, kun todella tarvitset unta.

MTV/Helmi

Lähde: Dailymakeover.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja