Nuhruinen nallekarhu myytiin huutokaupassa huippuhintaan – taustalla uskomaton tarina

Antiikkinen pehmolelunalle myytiin huimalla hinnalla.

Antiikkinen nallekarhu on myyty huutokaupassa 2 200 punnalla eli noin 3 100 eurolla. Nalle löydettiin Bristolin lentokentältä vuonna 2012. Nallen seurana laukussa oli vuonna 1918 otettu kuva kahdesta lapsesta, vierellään samainen nalle.

Nallekarhun omistajaa metsästettiin mediassa, ja lopulta hänet löydettiin Kyprokselta. Robert Baker -niminen herra päätti tuolloin, että oli aika löytää Bristoliksi nimetylle nallelle uusi koti.

Omistajaa metsästettiin pitkään

Bakerin löytymisen kannalta oleellista oli nallen mukana löytynyt valokuva. Kuvan takana luki "Rakkaalle isällemme" ja allekirjoituksena olivat Dora ja Glyn. Lentokentän henkilökunta käytti kuukausia selvittääkseen asiakirjoista matkustajia noilla nimillä.

Haku ei tuottanut tulosta, ja apua pyydettiin asiantuntijoilta ja medialta. Lopulta Baker paikannettiin Kyprokselta, ja selvisi, että tämä oli kortissa mainitun Glynin poika. "Isä" puolestaan oli Bagdadissa ensimmäisen maailmansodan aikaan kuollut Nicholas James Baker.

Robert Baker päätti myydä vuosisadan vaihtumisen nähneen nallen.

Nallekarhuihin perehtynyt huutokauppa-asiantuntija Daniel Agnew sanoi, että vaikka Bristol-nalle oli hyvin kulunut ja nuhruinen, alkuperäinen kuva, nallen alkuperä ylipäänsä ja sen lentokenttätarina lisäsivät sen arvoa.

Lopulta siitä maksettiinkin liki 3 100 euroa.

Lähde: BBC, Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja