Nöyryyttävistä ja alistavista pahoinpitelyistä epäiltyjä järjestyksenvalvojia vangittiin – kolmea muuta vaaditaan vangittavaksi huomenna

Järjestyksenvalvojia epäillään pahoinpitelyistä –"Kyse on poikkeuksellisesta kokonaisuudesta" 1:50
Järjestyksenvalvojia epäillään pahoinpitelyistä – "Kyse on poikkeuksellisesta kokonaisuudesta"

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus vangitsi tänään kolme parikymppistä järjestyksenvalvojana työskennellyttä miestä todennäköisin syin epäiltyinä pahoinpitelyistä. Kahta miehistä epäillään törkeistä ja perusmuotoisista pahoinpitelyistä ja yhtä kahdesta perusmuotoisesta pahoinpitelystä.

Epäillyt pahoinpitelyt ovat tapahtuneet touko-joulukuussa tänä vuonna Helsingissä ja Vantaalla.

Itä-Uudenmaan poliisi epäilee rikosvyyhdistä yhteensä kuutta samassa turvallisuuspalveluyrityksessä työskennellyttä henkilöä. Kolmea järjestyksenvalvojaa vaaditaan vangittavaksi huomenna epäiltyinä törkeistä pahoinpitelyistä ja pahoinpitelyistä epäiltynä.

Poliisin mukaan kaikki rikokset ovat tapahtuneet järjestyksenvalvojina työskennelleiden henkilöiden työaikana juna-asemien läheisyydessä Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa.

Epäillyt työskentelivät turvallisuuspalveluyritys Avarn Securityssa. Tästä huolimatta poliisi ei epäile, että yrityksessä olisi sallittu nyt epäiltyjen rikosten kaltainen toiminta.

Avarn Securitysta kerrottiin keskiviikkona MTV Uutisille, että yritys on päättänyt kaikkien epäiltyjen työsuhteet.

Tekoja yhdistää nöyryytys ja alistaminen

Itä-Uudenmaan poliisi kertoi joulupäivänä poikkeuksellisesta rikoskokonaisuudesta, jossa kuutta järjestyksenvalvojaa epäillään useista pahoinpitelyistä pääkaupunkiseudulla.

Poliisin mukaan kaikkia tapauksia yhdistää järjestyksenvalvojien toimivallan räikeä ylittäminen sekä rikoksen uhrien nöyryytys ja alistaminen. Kokonaisuus alkoi paljastua, kun sivullinen henkilö ilmoitti yhdestä pahoinpitelystä poliisille. 

– Tämä teko otettiin tutkintaan 12. joulukuuta. Tutkinnan yhteydessä saimme haltuumme sellaista materiaalia, jonka perusteella vyyhti alkoi purkautua, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Timo Luoto kertoi aiemmin MTV Uutisille.

Uhreja on kuljetettu sivummalle juna-asemilta, jonka jälkeen heitä on muun muassa potkittu sekä lyöty nyrkeillä ja teleskooppipatukalla. Heihin on myös käytetty sumutetta sekä uhkailtu väkivallalla. Ainakin osa teoista on myös kuvattu.

Lue myös:

    Uusimmat