Mainos

Nousiaisten vesikriisi: 280 ilmoittanut sairastavansa vatsatautia: "Uudet tartunnat eivät ihan heti lakkaa"

2:02

Nousiaisissa Varsinais-Suomessa lähes 280 asukasta on ilmoittanut viranomaisille sairastavansa vatsatautia, kertoo ylilääkäri Susanna Laivoranta-Nyman STT:lle. Sairastuneilla on hänen mukaansa ripulia ja joillakin myös oksentelua ja kuumetta.

Viranomaiset ovat keränneet sairastumisilmoituksia terveyskeskuksen ajanvarauksen kautta. Osa ilmoittautuneista on Laivoranta-Nymanin mukaan jo parantunut taudista, sillä viranomaiset ovat keränneet tietoa kaikista tartunnan saaneista.

Nousiaisissa on tänään korjattu seurakuntatalon läheisyydessä havaittu putkirikko, jonka on epäilty liittyvän vatsatautiepidemiaan.

Nousiaisten kunnan mukaan talousveden keittämistä on edelleen jatkettava tai käytettävä ruoka- ja juomavetenä esimerkiksi kaupallista pullovettä tai kunnan jakamaa verkostoveden korvaavaa talousvettä.

Kunnan mukaan vesijohtoverkoston mahdollista tehokloorausta ei vielä ole aloitettu. Tehokloorauksesta tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Nousiaisten juomavesi määriteltiin saastuneeksi sunnuntaina, kun lauantaina otetusta vesinäytteestä tehtiin bakteerilöydös.

Nousiaislaisesta potilasnäytteestä löytyi maanantaina norovirus, ja sen epäillään olevan myös vatsatautiepidemian taustalla.

Norovirus tarttuu herkästi, joten Laivoranta-Nyman arvioi, että sairastuneiden määrä voi vielä lisääntyä.

– Kun näin suuri määrä on sairastunut, eivät uudet tartunnat ihan heti lakkaa, Laivoranta-Nyman sanoi.

Laivoranta-Nyman korostaa, että nousiaislaisten on lähiaikoina noudatettava tarkkaa käsihygieniaa lisätartuntojen estämiseksi.

 ​​​​​​​

0:54

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.