Nostalgia puree Ajan Sävelet -risteilyillä

Joke Linnamaa johdattaa kevättalven mittaan yleisöä nostalgisiin tunnelmiin Tallink Siljan Ajan Sävelet -teemaristeilyiden parissa. Risteilyillä vanhat suosikkiartistit esittävät uransa suosituimpia kappaleita 50-, 60- ja 70-luvuilta.

Musiikkipitoisen viihteen ohella Joke käy haastatteluiden ja kuvien avulla läpi kunkin tähtiesiintyjän uran vaiheet.

− Musiikki palauttaa vahvasti mieleen muistoja. Olet kuullut jonkin kappaleen 15-vuotiaana. Kun kuulet sen uudestaan 30 vuotta myöhemmin, musiikki kuljettaa sinut takaisin samaan aikaan, paikkaan, ihmissuhteisiin ja jopa tuoksuihin, Joke sanoo.

Vuosina 1954−1974 syntyi toistakymmentä uutta musiikkigenreä, joten ajasta riittää ammennettavaa.

− Kaikki mukaan lähteneet artistit ovat olleet projektista todella innostuneita. Siitäkin huolimatta, että logistiikkapuoli laivoille ravaamisineen on ollut tänä talvena joskus työlästä. Huumorilla siitäkin on hyvin selvitty.

Harvinaisia esiintyjiä

Ajan Sävelet -keikkojen artisteista löytyy esiintyjä jokaiseen makuun. Osa tähdistä, kuten Vieno kekkonen ja Kai Lind, esiintyy yhä säännöllisesti. Mukaan on saatu myös muusikkoja, joita yleisö ei ole päässyt aikoihin näkemään.

− Esimerkiksi Kari Kuuva oli ehtinyt jo hieman erakoitua. Hänellä oli iso kynnys nousta lavalle pitkästä aikaa. Jännitys laukesi, kun yleisö lähti välittömästi mukaan.

− Myös Jokke Seppälä on kai keikkaillut harvakseltaan. Muun muassa hänen esiintymistään odotan. Jussi Raittinenkin on mukana toukokuussa, kunhan vain toipuu polvileikkauksestaan, Joke valottaa kevään ohjelmistoa.

Pitkän linjan musiikkimies on nostalgiakeikoista itsekin silmin nähden innoissaan.

− Me olemme pitäneet tätä kevyen musiikin kulttuuritekona, Joke sanoo.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat