Noriaki Kasai, 48, teki paluun – norjalaishyppääjä kertoi merkillisistä havainnoista

Mäkihyppylegenda Noriaki Kasai, 48, teki tuoreeltaan paluun kansainvälisiin kilpailuihin hypättyään Sveitsin Engelbergissä sunnuntaina ja maanantaina. Vastaanotto oli kuitenkin paikoin tylyä, paljasti norjalaishyppääjä Andreas Granerud Buskum.

Kasai loikkasi Engelbergissä kansainvälisen kakkostason Continental Cupin kisoissa, mutta loisto oli kaukana. Japanilaisveteraani jäi kummassakin kisassa ensimmäiselle kierrokselle oltuaan 32:s ja 35:s.

Andreas Granerud Buskum jakoi sunnuntaina sijan 32 Kasain kanssa. Norjalainen teki Kasain alastulosta merkillisiä havaintoja.

– Hän teki todella outoja ääniä, kun hän laskeutui maahan. Hän saattoi olla tyytymätön hyppyynsä tai pelätä alastuloa. Voi olla, että molempia, Granerud Buskum sanoi Dagbladetille.

Japanilaisen touhu vaikutti osasta jo koomiselta.

– Oli joitain, jotka nauroivat vähän "vanhan miehen äänille", kun hän laskeutui.

Granerud Buskum kehui Kasaita roolimalliksi kaikille, mutta sanoi, että "vaikutelma on, että hän näyttää nyt vähän vanhalta".

Kasai on linjannut kunnianhimoiseksi tavoitteekseen kisata Pekingin talviolympialaisissa 2022. Viime talvena hän osallistui joihinkin maailmancup-kisoihinkin ja oli parhaimmillaan 33:s.

Sotshin olympialaisissa 2014 Kasai saavutti suurmäen hopeaa ja joukkuemäen pronssia. Hänellä on lisäksi joukkuemäen olympiahopea Lillehammerista 1994.

Lentomäestä Kasailla on yksi henkilökohtainen MM-kulta. Hän on myös saavuttanut tukun muita MM-mitaleja.

Lue myös:

    Uusimmat