Mainos

Nokian entinen toimitusjohtaja kuollut

Nokian entinen toimitusjohtaja, vuorineuvos Björn Westerlund on kuollut. Eilen menehtynyt Westerlund oli kuollessaan 97-vuotias. Hän toimi Nokian toimitusjohtajana vuosina 1967-1977.

Björn Westerlund aloitti vuonna 1936 Suomen Kaapelitehtaassa ja eteni aikanaan yhtiön toimitusjohtajaksi. Kun Suomen Kumitehdas, Suomen Kaapelitehdas ja puunjalostus- ja voimayhtiö Nokia fuusioituivat, Westerlundista tuli sen ensimmäinen toimitusjohtaja vuonna 1967.

Westerlund toimi yhtiön toimitusjohtajana ja hallituksen jäsenenä vuoteen 1977 saakka. Sen jälkeen hän toimi vielä Nokian hallituksen puheenjohtajana vuosina 1977-1978.

- Björn Westerlund oli näkemyksellinen johtaja, jolla oli merkittävä rooli uuden Nokian rakentamissa vuoden 1967 fuusion jälkeen. Hänen panoksensa sekä Nokian että suomalaisen teollisuuden kehityksessä ja kansainvälistymisessä on ollut merkittävä. Hänellä oli ratkaiseva asema niiden muutosten alkuvuosina, joiden seurauksena Nokiasta kasvoi moderni elektroniikkayhtiö, luonnehtii Nokian hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila yhtiön tiedotteessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.