Nokian 5G-reititin tulee Elisan valikoimiin – myynti alkaa viimeistään kesäkuussa

Elisa on kertonut aloittavansa yhteistyön Nokian kanssa. Elisa tuo Nokian FastMile 5G -reitittimen saataville kuluvan vuoden toisen vuosineljänneksen aikana eli viimeistään kesäkuussa.

Barcelonan Mobile World Congress -messuilla julkistettu Nokia FastMile 5G -reititin käyttää 3GPP-yhteensopivaa 5G-radiotekniikkaa ja mahdollistaa gigabitin langattomat yhteydet kotitalouksille. Uuden 5G-reittimen asentaminen on Elisan mukaan helppoa ja sen sisältämä visuaalinen opas tunnistaa oikean sijainnin kotona parhaan suorituskyvyn saavuttamiseksi.

Nokian reititin jakaa 5G-verkkoyhteyden eteenpäin Wi-Fi-signaalina muille laitteille. Laite yltää gigabittinopeuksiin, ja hyödyntää sekä 4G- että 5G-yhteyksiä. 5G:llä voidaan korvata kuituyhteyden vetämistä kotiin asti. Niin sanottu viimeinen kilometri tai maili voidaan hoitaa langattomalla 5G-yhteydellä yltäen kuitenkin erinomaiseen tiedonsiirtonopeuteen ja vasteaikaan.

”Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaat mahdolliset laitteet, joilla pääsee nauttimaan 5G:n hyödyistä. Nokia on meille tärkeä yhteistyökumppani 5G-aikaan siirtyessämme”, kertoo Elisan henkilöasiakasyksikön liiketoimintajohtaja Antti Ihanainen.

Aiemmin myös Telia on jo kertonut tuovansa saataville Nokia FastMile 5G:n asiakkailleen. Telian mukaan sen ensimmäiset kuluttajapilotit käynnistyvät kevään aikana.

Elisan 5G-verkko kattaa tällä hetkellä Tampereen, Jyväskylän, Turun ja Helsingin kaupunkikeskustojen alueet. 5G-verkkoa rakennetaan Elisan mukaan vauhdilla eri puolilla Suomea.

Myös DNA ja Telia ovat jo avanneet 5G-verkkonsa ensimmäisissä kaupungeissa. Vielä tänään Suomessa ei kuluttajille ole saatavilla yhtään 5G-päätelaitetta.

5G-verkko mahdollistaa esimerkiksi moninkertaiset tiedonsiirtonopeudet, lyhyemmän viiveen ja merkittävästi suuremman laitemäärän kytkemisen verkkoon.

”Olemme innoissamme siitä, että voimme tuoda Elisan kanssa kiinteän langattoman verkon palvelut Suomeen. FastMile 5G -reititin nopeuttaa siirtymistä 5G-aikaan ja tuo kaikki nopean verkon edut kotiin sekä mahdollistaa entistä paremman käyttäjäkokemuksen”, sanoo Nokian asiakkuusjohtaja Marika Mentula.

Elisa on jo aiemmin kertonut tuovansa 5G-laitteita markkinoille OnePlussalta, Huaweilta, ZTE:ltä ja HTC:lta. OnePlussan osalta on kerrottu sen 5G-älypuhelimen olevan tulossa myös myyntiin toisen vuosineljänneksen aikana eli viimeistään kesäkuussa.

Lue myös:

    Uusimmat