Nokia julkisti yllättäen sovelluksen kännykän huhutulle lisälaitteelle

Nokia on julkistanut yllättäen Treasure Tag -sovelluksen Windows Phone -sovelluskaupassa.

Sovelluksen avulla käyttäjät voivat paikantaa ns. Treasure Tag -lisälaitteella varustettuja esineitä, kuten avaimia ja laukkuja.

Treasure Tagista on liikkunut huhuja jo viime vuoden loppupuolelta lähtien. Varsinaista lisälaitetta ei ole kuitenkaan vielä julkistettu.

Asiasta uutisoinut Windows Phone Central -sivusto pohtii, että sovelluksen ilmestyminen kauppaan viittaa siihen, että myös varsinainen laite olisi saapumassa kauppojen hyllyille.

Mikä ihmeen Treasure Tag?

Treasure Tag on pieni Bluetooth-yhteydellä varustettu laite, joka voidaan kiinnittää haluttuun esineeseen.

Treasure Tagilla varustettua esinettä voidaan seurata erillisen mobiilisovelluksen avulla. Nyt sovelluskauppaan tupsahtaneen sovelluksen avulla käyttäjä voi siis etsiä vaikkapa kadonneet auton avaimet, jotka on varustettu Treasure Tagilla. 

Nokia saattaa esitellä tekniikkaansa myöhemmin tässä kuussa järjestettävillä Barcelonan MWC -mobiiliteknologiamessuilla. 

Eri valmistajat ovat lisäämässä paikantamisominaisuuksia laitteisiinsa. Esimerkiksi MTV Uutisten testaama Samsung Galaxy Gear -älykello sisältää hyvin yksinkertaisen paikantamistoiminnon: Älykellon avulla käyttäjä pystyy paikantamaan siihen Bluetoothin välityksellä kytketyn puhelimen ja niinikään puhelimen avulla pystyy paikantamaan kellonsa. Jos käyttäjä haluaa etsiä kateissa olevan puhelimensa, niin hän vain painaa kellosta etsintäpainiketta, jonka seurauksena puhelin alkaa soida.


Lue myös:

    Uusimmat