Nilüfer Asikainen avoimena: Synnytyksen jälkeinen masennus ajoi romahdukseen

Amin Asikaisen entinen vaimo kirjoittaa avoimesti synnytyksen jälkeisestä masennuksesta blogissaan.

Ex-nyrkkeiljä Amin Asikaisesta syksyllä eronnut Nilüfer Asikainen avautuu synnytyksen jälkeisestä masennuksesta omakohtaisessa blogikirjoituksessa.

Nilüfer kirjoittaa miettineensä pitkään, onko hän valmis kertomaan kokemuksistaan.

– Miltei parantuneena haluan auttaa muita kanssa kulkijoita, jotka ovat juuri nyt siinä pimeydessä epätoivossa, eli tunnelin päässä, jossa ei näy valoa, Asikainen kertoo päätöksestään.

Synnytyksen jälkeinen masennus puhkesi heinäkuussa 2013 Gabriel-pojan syntymän jälkeen. Synnytys ei mennyt suunnitelman mukaisesti, sillä Gabriel otettiin heti synnyttyään elvytykseen ja hän joutui viettämään ensimmäisen viikkonsa keskolassa.

Poika tarvitsi lisähappea, koska hän ei ryhtynyt itse hengittämään.

– Luojan kiitos kohdallemme kuitenkin osui suojelusenkelit ja Gabrielin sydän ei pysähtynyt ja hänelle ei tästä syystä jäänyt aivovammaa ja saimme pojan jo kotiin noin viikon kuluttua happisaturaation näytettyä hyviä lukemia.

Masennusoireita Nilüfer kertoo saaneensa jo ensimmäisen lapsen syntymän jälkeen.

– Herättyäni aamuisin tunsin koko kehoni vallanneen tuskan aallon. Minä en nyt jaksa enkä haluisi herätä, ajattelin, hän kirjoittaa.

– Jonkin aikaa jaksoin vielä, kunnes tuli lopullinen romahdus, minä en vain enää jaksanut. En muista, että olisin edes montaa kertaa hirveästi puhunut edes silloiselle miehelleni, että en voi hyvin. Kai koin, että hän ei ymmärtäisi. 

Lopulta Nilüfer haki apua terapiasta ja parantumisprosessi pääsi alkamaan.

– Tämä prosessi oli todella rankka. Ilman apua en ikinä olisi selvinnyt. Terapian aikana minulle selvisi monikin asia miksi olin ajautunut siihen pisteeseen. Vaikka ihminen rinnallani ei ollut ilkeä ja oli hyvä isä, silti meillä ei ollut kykyä kommunikoida keskenämme.

Nilüferin blogiin tästä linkistä. Blogikirjoituksesta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat