Niko Ranta-ahon erikoishaastattelu MTV Uutisille: Paljastaa motiivinsa huumerikoksiin, auttoi etsintäkuulutettua Janne Tranbergia Espanjassa – "Minulla ei ole mitään asiaa Sofialle"

8:22
Niko Ranta-aho kommentoi tekemiään rikoksia MTV Uutisille. Katso videolta, mitä hän kertoo rikoksistaan, miten hän suhtautuu niihin ja ihmisiin, jotka ovat käyttäneet hänen Suomeen tuomia huumeita. Lisäksi Ranta-aho paljastaa haastattelussa millaista palautetta hän on saanut vapautumisensa jälkeen.

Katiska-huumevyyhdissä kuultiin eilen ensimmäistä kertaa fitnessmalli Sofia Belórfia häneen kohdistuvista rahanpesusyytteistä. Belórf kiistää syytteet. Belórfin ex-puoliso, törkeistä huumerikoksista syytetty Niko Ranta-aho antoi istunnon päätteeksi yksityishaastattelun MTV Uutisille.

Ranta-aho totesi oikeudessa eilen, että Sofia Belórf ei ole tiennyt hänen huumerikoksistaan parisuhteen aikana. Liikemies kertoi MTV:lle olevansa yksin vastuussa huumevyyhdistä.

Jutun toinen pääsyytetty on ex-Cannonball johtohahmo Janne "Nacci" Tranberg. Tranberg on kiistänyt kaikki syytteet ja Ranta-aho myöntänyt lähes kaiken.

Ranta-aho kertoi MTV:lle olevansa yhä kaveri "Naccin" kanssa.

– Meillä on hyvät välit Naccin kanssa. Hän kiistää rikokset, koska hän ei ole niitä tehnyt. Minä olen tätä hommaa pyörittänyt ja näin se on mennyt, Ranta-aho totesi haastattelussa.

Sofia Belórf kertoi eilen oikeudessa, että Ranta-aho ihaili ja fanitti Tranbergia. Belórf kiisti kuitenkaan tavanneensa Tranbergia Espanjassa asuessaan ja ollessaan.

Auttoi etsintäkuulutettua "Naccia"

Ranta-aho myönsi MTV Uutisille auttaneensa ulkomailla pakoillutta, etsintäkuulutettua Tranbergia.

– Olen hoitanut Jannelle kämppiä. Ja kun hän ei ole pystynyt käymään kaupassa, olen hakenut hänelle urheiluvaatteita. Eli sellaista apua, mitä ystävät tekee, liikemies kuvaili.

Tutkintavankeuteen joutumisen jälkeen Ranta-aho ei ole ollut yhteydessä Tranbergin kanssa. Ex-jengiläinen jäi viime syksynä kiinni Espanjassa ja hän on ollut siitä lähtien vangittuna. Ranta-aho puolestaan oli tutkintavankeudessa viime heinäkuusta viime viikon keskiviikkoon saakka.

"En katsele peruutuspeiliin"

Niko Ranta-aho kommentoi myös tekemiään rikoksia MTV Uutisille. Hän ei sano katuvansa niitä.

– En katsele peruutuspeiliin, enkä jaksa miettiä sellaista, olisiko pitänyt toimia toisin tai olisinko jatkanut rikoksia, jos en olisi jäänyt kiinni. Kaikki tekee virheitä ja virheistä otetaan opiksi. En lähde spekuloimaan katumista.

Ranta-aho ei sano stressaavansa sitä, että hän joutuu vielä takaisin vankilaan suorittamaan huumetuomiota. Todennäköisesti hän saa olla vapaalla runsaat puoli vuotta, koska Katiska-jutussa annettaneen tuomiot vasta ensi vuoden puolella.

Oman huumeidenkäyttönsä Ranta-aho lopetti viime kesänä jäätyään kiinni huumerikoksista.

Keväällä Ranta-aho erosi avopuolisostaan Sofia Belórfista. Eilen he kohtasivat toisensa oikeudessa ensimmäistä kertaa eron jälkeen. Ex-pariskunta ei sanonut toisilleen sanaakaan ja he pysyttelivät etäällä toisistaan.

Ranta-aho kertoo MTV Uutisille, että hänellä ei ole enää asiaa Belórfille. Oikeudessa ilmeni, että Ranta-aho on maksanut Belórfin velkoja, mutta nainen ei ole hänelle mistään velkaa.

– Olen auttanut häntä, kun olimme yhdessä. Näin toimin läheisteni kanssa, tuen heitä kaikin tavoin.

– Minulla ei ole enää mitään välejä Sofian kanssa. En ole ollut hänen kanssaan tekemisissä eikä minulla ole mitään selvitettävää hänen kanssaan.

MTV Uutisten haastattelussa Ranta-aho kertoi myös motiivistaan ryhtyä huumekauppiaaksi, siitä miten hän suhtautuu rikoksiinsa nyt, mitä hän ajattelee rikostensa uhreista eli ihmisistä, jotka ovat ryhtyneet käyttämään hänen Suomeen tuomiaan huumeita ja mitä hän aikoo tehdä ennen vankilaan joutumista.

Katso haastattelu kokonaisuudessaan artikkelin yhteydessä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja