Huumerikoksista syytettyä Niko Ranta-ahoa ei määrätty matkustuskieltoon – aikoo lähteä Espanjaan ja reissata maailmalla ennen vankilaan joutumista

Ajatukset huumebisneksestä ja Sofia Belórfista – MTV Uutiset sai Niko Ranta-ahon yksityishaastattelun käräjien jälkeen 8:22
Katso Niko Ranta-ahon haastattelu yllä olevalta videolta.

Katiska-huumerikosvyyhdin päätekijä Niko Ranta-aho pääsi vapaaksi tutkintavankeudesta viime viikon keskiviikkona. Helsingin käräjäoikeus totesi, että Ranta-ahon kohdalla ei ole enää sotkemis- tai karttamisvaaraa, joten hänet voitiin laskea vapaaksi. Ranta-ahoa ei määrätty edes matkustuskieltoon.

Törkeistä huumausaine- ja dopingrikoksista syytetty Niko Ranta-aho on siis vapaa matkustelemaan, ennen kuin Katiska-vyyhdissä annetaan tuomio ja hänet passitetaan vankilaan tuomiotaan suorittamaan.

Ranta-aho kertoi tänään MTV Uutisille, että hän aikoo matkustella ennen vankilaan joutumistaan. Aikomuksia on käydä ainakin Espanjassa ja Lontoossa.

– Minulla on nyt yli puoli vuotta aikaa ennen tuomiota. Minun pitää käydä Espanjassa ja hoitaa kiinteistöasioita kuntoon. Lisäksi pitää reissata pitkin maailmaa ja nähdä tuttavia nyt, hän kommentoi.

Järjestelee asioita kuntoon

Ranta-aho ei ole aikeissa lähteä heti mihinkään, koska hän haluaa nauttia Suomen kesästä. Viimeistään syksyllä hän aikoo matkustella ja hoitaa asioitaan kuntoon ennen vankeutta. Hän aikoo myös olla läsnä Katiska-vyyhdin istunnoissa.

– Näen, että se on oikea tapa, järjestellä asioita kuntoon. Nautin nyt, kun saan olla vapaana. Vankilaan paluu ei ahdista minua. Kuka leikkiin lähtee, se leikin kestäköön. Saan rangaistuksen ja suoritan sen.

Syyttäjä vaatii Ranta-aholle 13 vuoden vankeusrangaistusta. Liikemies uskoo itse selviävänsä vähemmällä, koska hän on tunnustanut lähes kaikki syytteet ja osoittanut myös huumeiden piilopaikkoja poliisille.

– Toivon, että saan maksimissaan 10 vuotta vankeutta.

Tiukassa eristyksessä lähes vuoden

Ranta-aho ehti olla tutkintavankeudessa lähes vuoden. Hän oli lähes koko tutkintavankeusajan tiukassa eristyksessä ja vasta loppuvaiheessa hän sai tavata perhettään.

Katiska-vyyhtiä käsitellään oikeudessa vielä parina päivänä tällä ja ensi viikolla, jonka jälkeen oikeus pitää kesätauon. Jutun käsittely jatkuu elokuun puolivälissä.

Tuomio jutussa annetaan todennäköisesti vasta ensi vuoden puolella.

Lue myös:

    Uusimmat