Nigerialainen rikollisjengi levittäytyi Ruotsiin – huumekauppaa ja prostituutiota pyörittävä jengi uhkailee kiroavansa jäseniään voodoolla

Nigerialainen rikollisjengi pyörittää huumekauppaa ja prostituutiota Tukholman kaduilla, uutisoi Aftonbladet. Lehden mukaan 15 jengin jäsentä on nyt syytettynä laajassa huumejutussa. 

Tukholman alueen poliisi pääsi uuden rikollisjengin jäljille muutama vuosi sitten, kun alueen huumekaupassa alkoi tapahtua muutoksia. Huumeita oli liikkeellä suurempia määriä ja heroiinin hinta laski.

Nyt kaikkiaan 15 rikollisjärjestön jäsentä on syytettynä laajassa kokaiinin ja heroiinin salakuljetusringissä. 10 miljoonan euron arvosta huumeita oli tarkoitettu kaupattavaksi Tukholmaan ja Sergelin torin alueelle.

Pitää matalaa profiilia

Poliisi uskoo, että Musta kirves -niminen nigerialainen rikollisjärjestö on toiminut Tukholmassa jo jonkin aikaa.

Rikollisjärjestön kerrotaan pyörittävän huumekaupan lisäksi myös prostituutiota Tukholman kaduilla. Lisäksi sen jäseniä epäillään humalaisiin kohdistuneista ryöstöistä ja petoksista.

Ruotsin poliisin käsityksen mukaan rikollisjärjestön johtohenkilöillä on pysyvät suhteet Ruotsiin. Lisäksi rikollisjengi välttää konfliktia muiden rikollisjärjestöjen ja virkavallan kanssa.

Uhkailee väkivallalla

Poliisin mukaan rikollisjärjestön jäsenet ovat kotoisin Länsi-Afrikasta. Heidät on houkuteltu Ruotsiin töiden perässä, mutta he ovat päätyneet prostituoiduiksi tai myymään huumeita.

Osaa heistä pakotetaan jatkamaan toimintaa väkivallan uhalla.

Osa poliisin haaviin jääneistä huumekauppiaista tai prostituoiduista on kertonut, että rikollisjengi uhkailee jäseniään voodoolla.

Heille on kerrottu, että mikäli musta magia ei riittäisi surmaamaan heitä, rikollisjengi maksaisi palkkamurhaajalle henkilön tappamiseksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja