NHL-vahdin kuolemasta lisätietoja – kohtalokasta onnettomuutta edelsi sankariteko

Columbus Blue Jacketsia edustanut maalivahti Matiss Kivlenieks menehtyi 4. heinäkuuta. Joukkuetoveri Elvis Merzlikins kertoi torstain muistotilaisuudessa, että Kivlenieks pelasti tämän perheen ennen kuolemaansa.

Joukkue oli mukana valmentajan luona järjestetyissä juhlissa 4. heinäkuuta. Kivlenieks oli istunut pore-altaassa, kun häneen oli osunut ilotulite. 12 minuuttia yli kymmenen tuli ensimmäinen puhelu hätänumeroon.

– Meillä on täällä yksi henkilö, johon on osunut ilotulite. Voitteko tulla heti. Hän hengittää. Meillä on täällä sairaanhoitaja. Hän hengittää, mutta ei näytä hyvältä, naisen kerrottiin sanovan.

Joukkuetoveri Merzlikins puhui menehtyneestä ystävästään torstaina Columbuksessa järjestetyssä muistotilaisuudessa. Hän oli Kivlenieksin takana ja halasi vaimoaan, joka kantaa heidän lasta.

– Seisoin seitsemän metriä hänen takanaan. Hän pelasti syntymättömän lapseni, hän pelasti vaimoni ja hän pelasti minut. Hän pelasti viimeisen kiekkonsa, Merzlikins sanoi kyynelehtien.

– Aion antaa pojalleni nimeksi Matiss. Hän kuoli sankarina ja se ei ole minä, joka sanon niin. Sen tekivät lääkärit, Merzlikins kertoi.

Latvialaiskaksikko tuli Columbukseen kaudeksi 2019-2020 ja he ovat pelanneet yhdessä Latvian maajoukkueessa. 24-vuotias Kivlenieks oli mukana viime kevään MM-kisoissa.

– Hän ei ollut vain paras ystäväni, hän oli pikkuveljeni. Hän oli sitä myös vaimolleni, Merzlikins totesi.

Kivlenieks ehti pelata NHL:ssä kahden kauden aikana kahdeksan ottelua. Latvian MM-kisoissa maalivahti merkkautti itselleen neljä ottelua. Hän aloitti turnauksen upealla nollapelillä Kanadaa vastaan. Latvia voitti ottelun 2-0.

Lue myös:

    Uusimmat