Leijonien NHL-tähti Miro Heiskanen sai jo kritiikkiä niskaansa – vastaus oli mitä mainioin: "Se on ollut itselleni sellainen juttu"

Leijonat marssi MM-kotiturnauksessaan finaaliin, kun se kaatoi lauantain välieräottelussa USA:n 4–3. Suomen ykkösnimenä toimi NHL-tähti Miro Heiskanen, joka nakutti tehot 1+2. Heiskanen ei onnistunut lainkaan toivotulla tavalla puolivälieräottelussa Slovakiaa vastaan. Nyt hän löi vastineen pöytään.

Heiskasen otteet ehtivät jo herättää pientä kritiikkiä. Hän kun taapersi torstaina, puolivälieräottelussa Slovakiaa vastaan.

– Se ei ollut itseltäni paras peli. Ei auta jäädä murehtimaan. Aina kun tulee vähän huonompi peli, sitä haluaa pelata paremmin ja parantaa paljon. Se on ollut itselleni sellainen juttu, että ei pelaisi kahta peliä huonosti. Sain nostettua tasoani ja autettua jengiä. Se oli hyvä juttu, Heiskanen mietti pelin jälkeen MTV Urheilulle.

Heiskanen otti joukot reppuselkään. Hänen henkilökohtaisiin tilastoihin merkattiin tehot 1+2.

NHL-seura Dallas Starsin puolustajan osuma oli mitä näyttävin. Heiskanen teki päättäväisen leikkauksen USA:n viisikon keskelle ja heitti unelmien rystykudin aivan maalin kattoon.

Taisi olla hienoin rystymaali, mitä olet ikinä tehnyt?

– En tiedä, se voi olla! Ainakin lähelle meni, Heiskanen hymyili.

Heiskasen osuma näkyy videona jutun yläreunasta.

Vaikeuksien kautta voittoon oli Leijonien lauantain teema. Yhdysvallat näytti sen, miksi se on neljän parhaan joukossa – pitkillä hyökkäyksillään ja kovalla paineellaan.

– Kaveri oli alussa paremmin hereillä ja sai heti maalin. Emme lannistuneet siitä ja paransimme koko ajan, ihan samalla tavalla kuin edellisessä pelissä. Pääsimme tasoihin ja ohi. Hyvä tasonnosto takaiskun jälkeen, Heiskanen analysoi.

Leijonat luotti koko ajan omaan tekemiseensä, vaikeillakin hetkillä.

– Ei tuossa auta horjua. Momentumit vaihtelevat pelin edetessä ja tiedämme sen, että välillä eteen tulee vaikeampia hetkiä. Pitää vain luottaa omaan juttuun, eikä panikoida, Heiskanen jakoi viisauksia.

Sunnuntaina edessä on se hetki, miksi Heiskanen ylipäätänsä tuli MM-kisoihin mukaan.

– Mikäs sen hienompaa kuin päästä pelaamaan finaali kotiyleisön edessä. Upea juttu, Heiskanen fiilisteli.

Leijonat kohtaa finaalissa joko Tshekin tai Kanadan. Vastustaja selviää kello 18.20 alkavassa välieräottelussa.

Lue myös:

    Uusimmat