NHL:n yön suomalaiset: Colorado ajettiin ahdinkoon, Joonas Donskoi täräytti maalin – kesälomalle passitettu Sebastian Aho synkkänä

Keskiviikkoaamun Tulosruutu kertoi Carolina Hurricanesin kauden päättymisestä.

NHL:n suurimpiin mestarisuosikkeihin lukeutuva Colorado Avalanche kärsi keskiviikkoaamuna 2-3-jatkoaikatappion Vegas Golden Knightsille NHL:n pudotuspelien toisen kierroksen viidennessä ottelussa.

Colorado johti ottelua kahden erän jälkeen jo 2-0, mutta Vegas kiri päätöserässä tasoihin ja voitti ottelun Mark Stonen jatkoaikamaalilla.

Joonas Donskoi laukoi Coloradon toisen maalin upeasti suoraan syötöstä. Mikko Rantanen sai puolestaan syöttöpisteen Brandon Saadin avausmaaliin, kun tämä roiskaisi avauserän loppusekunneilla kiekon kaukaa ohi Vegas-vahti Marc-Andre Fleuryn.

Vegas johtaa ottelusarjaa voitoin 3-2. 

Aho pettyneenä

Carolinan ja sen ykköstähden Sebastian Ahon kausi päättyi karvastelevaan pettymykseen Suomen aikaa keskiviikkoaamuna, kun Tampa Bay Lightning lähetti Ahon ja kumppanit kesälomille NHL:n pudotuspeleistä lukemin.

Koko ottelusarja merkittiin Tampan nimiin voitoin 4-1.

Kymmenessä pudotuspeliottelussa tällä kaudella tehot 6+5 tehnyt Aho oli ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa murheissaan, kun häneltä kysyttiin, näkikö suomalainen päättyneen kauden askeleena eteenpäin joukkueen tarinassa.

– En tiedä. Ei se ainakaan nyt tunnu siltä, Aho sopersi.

– Tuntui siltä, että olimme valmiina seuraavaan askeleeseen. Kaudessa oli paljon hyvää ja nautin pelata näiden jätkien kanssa. Samaan aikaan tämä ei ollut sellainen askel eteenpäin.

Tampaa vastaan tehot 1+3 tehneen Ahon mukaan ottelusarjan ratkaisevaksi tekijäksi nousi Tampan murhaava ylivoima.

– He tekivät tänäänkin ylivoimamaalin, joka oli voittomaali. Me emme tehneet yhtäkään. Minä olen yksi niistä, jotka pelaavat erikoistilanteita. Niissä hetkissä on vain oltava parempi, Aho ruoski.

NHL:n suomalaistilastot ti-ke-yönä:


Carolina-Tampa Bay 0-2 ja. 
Aho        CAR 0+0 0 2 2 5/12 19.13 
Teräväinen CAR 0+0 0 0 2 -    19.04 
Hakanpää   CAR 0+0 0 2 0 -    11.26 

Colorado-Vegas     2-3 ja. 
Donskoi    COL 1+0 1 0 1 -     8.10 
Rantanen   COL 0+1 0 2 1 -    19.34

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset,   aloitusvoitot/aloitukset, jääaika.   Maalivahdit: torjunnat/laukaukset. 

Lue myös:

    Uusimmat