Nettitutun harkittu murha toi miehelle elinkautisen

Karkkilalainen mies sai tänään käräjäoikeudessa elinkautisen vankeustuomion parikymppisen opiskelijanaisen murhasta ja törkeästä ryöstöstä.

Nickya (entinen Cristian) Westerholm, 30, oli tutustunut naiseen internetissä kesällä 2009. Hän murhasi naisen, kun he tapasivat ensimmäisen kerran syyskuussa. Nettitutut olivat tavanneet bussipysäkillä ja kulkeneet miehen työpaikalle Vapaa-ajattelijoiden hautausmaan taukotiloihin, jossa henkirikos tapahtui.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan rikos tehtiin vakaasti harkiten ja erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Westerholm oli muun muassa sitonut uhrinsa kädet selän taakse, lyönyt tylpällä esineellä, kuristanut sekä viiltänyt naista partaterällä kaulaan.

Nainen löytyi haudattuna matalaan hautaan noin sadan metrin päästä murhapaikalta.

Oikeudessa todistajana kuullun vanhemman konstaapelin mukaan oli selvää, että Westerholm oli houkutellut naisen tapaamiseen suunnitelmallisesti eikä aikonut antaa tämän enää palata.

Konstaapelin mukaan mies oli luonut vahvaa luottamussuhdetta jo varhaisessa vaiheessa nettikeskusteluja. Mies oli esimerkiksi kertonut tilanneensa naiselle yllätyslahjan, vaikka tosiasiassa hän oli tilannut henkirikoksessa käytetyn partaveitsen ja tiirikkasarjan.

Todettiin erittäin vaaralliseksi

Mielentilatutkimuksen mukaan tuomittu oli syyntakeinen eli täydessä ymmärryksessä. Hänet todettiin myös erittäin vaaralliseksi.

Miehellä on aiempien rikostensa vuoksi istuttavanaan neljän vuoden jäännösrangaistus, joka sisältyy nyt annettuun elinkautiseen tuomioon.

Westerholm kiisti oikeudessa syytteen murhasta mutta myönsi aiheuttaneensa naisen kuoleman ilman tahallista aikomusta tappaa. Hän kertoi seurustelleensa internetissä lukuisten naisten kanssa, koska välit vaimoon olivat viileät. Parikymppinen uhri oli ensimmäinen, jonka kanssa hän oli päässyt tapaamiseen asti.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja