Netflix taipui Saudi-Arabian tahtoon – suositun sarjan jakso poistettiin

1:45
Mistä sauditoimittajan murhassa oli kyse? Katso tärkeimmät käänteet videolta.

Netflix on poistanut palvelustaan Saudi-Arabiasta toimittaja Jamal Khashoggin kuolemaa käsittelevän hittisarjan jakson maan hallinnon valituksen seurauksena, uutisoi muun muassa The Verge.

Kyseisessä suositun Patriot Act with Hasan Minhaj -sarjan jaksossa kritisoitiin Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salmanin ja maan hallinnon reaktiota toimittaja Jamal Khashoggin kuolemaan lokakuussa.

Asian paljastaneen Financial Timesin mukaan Saudi-Arabian hallinto oli ottanut yhteyttä Netflixiin ja kertonut jakson rikkovan sen kyberrikoslakeja ja ehdottanut jakson poistamista.

Saudi-Arabiassa lain mukaan on rikos kritisoida maan hallintoa minkä tahansa digitaalisen median kautta.

Netflixin mukaan paikallista lakia täytyy noudattaa

Netflix on nyt poistanut kyseisen Patriot Act with Hasan Minhaj -sarjan jakson palvelustaan Saudi-Arabiassa.

Maassa asuvat voivat kuitenkin katsoa The Vergen mukaan jakson vielä sarjan YouTube-kanavan kautta. Netflix ei ole poistanut jaksoa muista maista.

Electronic Frontier Foundation -järjestön johtaja Jillian C. York kuvaa Financial Timesissa jakson takaisivetoa sananvapauden häväistykseksi.

Netflixin mukaan teko oli sellainen, jonka mikä tahansa muu yhdysvaltalainen yritys olisi tehnyt: paikallisia lakeja täytyy noudattaa.

Netflix on toiminut Saudi-Arabiassa lähes kolme vuotta. Ei ole tiedossa, että suosittu suoratoistopalvelu olisi aikaisemmin poistanut sarjojen jaksoja hallinnon väliintulon seurauksena.

Lähde: The Verge

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja