Mainos

Nerokas sitruunakuva leviää netissä – havainnollistaa, miltä rintasyöpä todella näyttää ja tuntuu

Miljoonia silmäpareja tavoittaneen kuvan tarkoituksena on saada naiset havaitsemaan rintasyövän merkit mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. 

Vaikka rintasyöpä on yksi naisten yleisimmistä syövistä, harva tiedostaa sen vaikutuksia ennen kuin diagnoosi osuu omalle kohdalle. Valitettavasti tässä vaiheessa voi olla jo liian myöhäistä.

Levittääkseen tietoutta tästä yleisestä syövästä, maailmanlaajuinen rintasyöpäjärjestö Worlwide Breast Cancer jakoi Facebookissa havainnollistavan kuvan syövän todellisista vaikutuksista. Kuvan tarkoituksena on saada meidät ymmärtämään edes hieman paremmin, miltä rintasyöpä todella näyttää ja tuntuu. 

Söpöt sydämet eivät riitä levittämään tietoa sairaudesta

Kuvan luoja, lontoolainen Corrine Ellsworth, on käyttänyt sitruunoita kuvaamaan erilaisia fyysisiä rintasyövän merkkejä, kuten kohonneita suonia, ihon hilseilyä, vuotoa ja punoitusta. Kuva havainnollistaa hyvin myös vähemmän havaittavissa olevia merkkejä, lommoja ja kohoumia.

Tämän havainnollistavan kuvan omilla Facebook-sivuillaan jakoi myös Erin Smith Chieze. Kuvalla on naiselle äärimmäisen tärkeä merkitys. 

– Joulukuussa 2015 löysin rinnoistani samanlaisen kohouman kuin kuvassa ja tiesin heti, että se olisi rintasyöpää. Yritin tuntea kasvaimen, mutta se ei ollut havaittavissa kosketuksella. Viisi päivää myöhemmin minulle diagnosoitiin rintasyöpä ja seuraavien kuukausien aikana levinneisyysaste neljä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Viime aikoina Chieze on huomannut ihmisten jakavan Facebookissa sydämiä muistuttaakseen kaikkia naisia käymään testeissä syövän varalta. Chiezen mukaan tämä ei kuitenkaan riitä, vaan hän haluaa tehdä enemmän.

– Meidän täytyy antaa todellista tietoa, eikä vain söpöjä sydämiä. Jos haluat todella auttaa ihmisiä, joilla on syöpä, tai niitä jotka tulevat saamaan sen, jakakaa tämän kaltaisia valokuvia, Chieze muistuttaa. 

Nainen kertoo tietäneensä paljon rintasyövästä, mutta hän ei tiennyt niitä asioita, jotka olisivat olleet niitä kaikkein tärkeimpiä. 

– Tiesin, mitä rintasyöpä oli. Tiesin kaiken rintojen tutkiskelusta, mutta kuvan näkeminen sai minut ymmärtämään, että sairastin kuolemaan johtavaa sairautta, Chieze toteaa.


Lähde: Woman'sDay 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.