Nekkumaiset piparkakutn.80 klp 7.12.2000

Toimittaja Kaarina Roininen
200 g voita
2 dl fariinisokeria
1 dl siirappia
3 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
1/4 tl maustepippuria
1 tl soodaa
5 dl erikoisvehnäjauhoja

Koristeeksi:


mantelilastuja

1. Vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri vaahdoksi.
2. Vatkaa joukkoon siirappi.
3. Sekoita joukkoon kekskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita lopuksi kädellä.
4. Jaa taikina neljään osaan. Tee kustakin taikinapalasta jauhoja apuna käyttäen nelikulmainen noin 8 cm pitkä tanko.
5. Kääri tangot kelmuun tai folioon ja pane jääkaappiin jähmettymään tasaiselle alustalle. Anna jähmettyä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
6. Poista kelmu ja leikkaa terävällä, ohutteräisellä veitsellä tanko ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet pellille leivinpaperin päälle.
7. Pane keskelle mantelilastu koristeeksi.
8. Paista piparkakkuja 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 8-12 minuuttia niiden paksuudesta riippuen. Ota välillä tarvittaessa lastalla pellilta pois jo sopiviksi paistuneet piparit.

Vinkki:


Voit valmistaa taikinasta myös kaulittuja piparkakkuja. Kauli vain pieni pala taikinaa kerralla ja käytä apuna jauhoja, sillä taikina on hyvin murenevaista. Ota muotilla levystä piparkakkuja ja pane ne pellille leivinpaperin päälle.
Paista uunissa 200 asteessa vain 5-8 minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat