Neitsyyden menetys nuorena voi pilata rakkauselämäsi – uusi tutkimus paljastaa!

Lue miten neitsyyden menettäminen ja ensimmäiset seksikokemuksesi voivat vaikuttaa loppuelämän rakkaussuhteisiin.

Onko neitsyyden menettämisen ajankohdalla vaikutusta siihen milloin solmit avioliiton, miten pitkään asut vanhempiesi kanssa, kuinka monta parisuhdetta sinulla on elämäsi aikana ja miten tyytyväinen olet rakkauselämääsi?

ScienceDaily-verkkosivustoilla julkaistun tutkimuksen mukaan seksuaalisen heräämisen ajankohdalla on suuret vaikutukset aikuisiän fyysiseen ja henkiseen terveyteen. Teksasin yliopiston tutkija Paige Harden selvitti, että ensimmäiset seksuaaliset kokemuksesi voivat ennustaa aikuisiän parisuhteiden onnistumisen.

– Alamme vasta ymmärtää miten nuorten seksuaaliset kokemukset vaikuttavat heidän kehitykseensä ja tulevaisuuden parisuhteisiin, Harden muistuttaa.

Suurituloiset neitsyitä pidempään

National Longitudinal Study on Adolescent Health -tutkimuksessa seurattiin 1659 samaa sukupuolta olevaa sisarusparia nuoruudesta aikuisikään. Tutkimuksessa raportoitiin harrastivatko he seksiä ensimmäisen kerran alle 15-vuotiaana, 15-19-vuotiaana vai yli 19-vuotiaana.

Tutkimuksessa selvisi, että henkilöt, jotka harrastivat seksiä ensimmäisen kerran vasta vanhemmalla iällä, olivat aikuisena korkeammin koulutettuja ja suurituloisempia, mutta solmivat epätodennäköisemmin avioliiton. Heillä oli vähemmän partnereita aikuisiässä, mutta he olivat tyytyväisempiä parisuhteisiinsa.

Pidättäytymällä seksistä parempi rakkaselämä?

Tutkimuksen mukaan ensimmäisten seksikokemusten ajoittuminen ennustaa yllättävän tarkasti tulevaisuuden parisuhteen laadun ja onnistumisen. Hardenin mukaan neitsyyden menettäminen myöhemmällä iällä "suojelee" huonoilta parisuhteilta. Tätä selittävät monet asiat.

On mahdollista, että tietyt luonteenpiirteet saavat pidättäytymänä seksin harrastamisesta. Nämä piirteet voivat vaikuttaa myös siihen, miten henkilö käyttäytyy parisuhteessa. Seksistä pidättäytyvät voivat olla nirsompia mahdollisen kumppanin suhteen, eivätkä he myöhemmällä iällä jatka parisuhdetta, jota eivät koe tyydyttäväksi.

Ensimmäiset seksikokemukset eivät ole aina negatiivisia, mutta intiimin suhteen aloittaminen nuoremmalla iällä saattavat altistaa huonoille kokemuksille ja jopa hyväksikäytölle, joilla voi olla tuhoava vaikutus tulevaisuuden parisuhteille.

– Henkilöt, jotka aloittavat intiiminen parisuhteen teini-iän sijaan vasta varhaisaikuisuudessa, ovat siihen mennessä kehittyneet henkisesti ja oppineet käsittelemään parisuhteen ongelmia, Harden selittää.AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja