Näyttelijä Joonas Kääriäisen elämässä tapahtui käänne, kun hän ei päässyt armeijaan: "Se oli iso suunnanmuutos"

Tällaisia leikkejä Joonas Kääriäinen leikki lapsena maalla Mikkelissä 1:51
Tällaisia leikkejä Joonas Kääriäinen leikki lapsena maaseudulla Mikkelissä.

Näyttelijä Joonas Kääriäinen on omimmillaan tehdessään komediaa.

Putous on ollut näyttelijä Joonas Kääriäiselle, 33, unelmien täyttymys, koska hän on saanut tehdä sitä, minkä kokee eniten omaksi.

– Luomassa komediaa ja alusta lähtien keksimissä vitsejä ja niiden aiheita. Sen päälle vielä on itse saanut näytellä niitä. Siitä tykkään, Kääriäinen kertoi MTV Uutisille.

Putouksen livelähetyksessä nähtiin 25. helmikuuta Kääriäisen hylkäämä sketsihahmo Osmo, jolla oli käsinukke nimeltään Valtteri. Kääriäinen luopui sketsihahmosta, koska Esteri Vakkilainen oli helpompi laittaa erilaisiin tilanteisiin. Vakkilainen putosi sketsihahmokilpailusta 4. maaliskuuta.

Katso video: Joonas Kääriäisen hylkäämä sketsihahmo Osmo käsinukkensa Valtterin kanssa näki päivänvalon yhden kerran.

Tulikokeessa näyttelijöiden hylätyt sketsihahmot 7:47
Valtteri on käsinukeksi todella hallitseva – päätyi pussailemaan intohimoisesti Osmo-sketsihahmoa!

– Alkuajatus on, että ihminen hallitsee käsinukkea. Ajattelin, että olisi hauskaa, jos käsinukke hallitsisikin ihmistä. Siitä olisi tullut ristiriitaa. Vähän siitä saikin irti, muttei se ehkä kahdeksaan jaksoon olisi riittänyt.

Kääriäinen on kotoisin Mikkelistä. Hän nautti siellä asumisesta, vaikka huomasi lukiossa, että monella ikätoverilla oli kova hinku sieltä pois.

– Jos oma ala ja kiinnostuksenkohteet eivät olisi liittyneet näyttelemiseen, niin olisin keksinyt siellä onnellista tekemistä itselleni. Toki siellä olisi ollut aika vaikeaa olla monipuolisesti tällä alalla. Siksi tuntui luontevalta muuttaa lukion jälkeen Helsinkiin. Sellainen pieni haave ehkä on, että jos elämäntilanne jossain kohtaa sallii, niin voisin muuttaa sinne takaisin.

Katso video: Esteri Vakkilaisen ja Kari Mutasen hulvaton visailu!

Kari Mutanen ja Esteri Vakkilainen visailevat 2:17
Esteri Vakkilainen ja Kari Mutanen arvuuttelivat sanoja toisilleen.

Pohja näyttelijäntyölle juontaa juurensa maalaislapsuuteen

Lapsena Kääriäinen asui 10-vuotiaaksi asti Mikkelissä aivan maalla. Ihan lähellä ei asunut ketään, omanikäisistä leikkikavereista puhumattakaan. Näyttelijä joutui ja sai leikkiä paljon yksin.

– Jälkeenpäin ajateltuna hyvä mielikuvitus, joka tälläkin alalla auttaa, juontaa juurensa siihen aikaan. Silloin keksin erilaisia maailmoja. Olin yksin, mutten yksinäinen. Sitten, kun muutimme Mikkelin sisällä vähän lähemmäs kaupunkia, niin alkoi vaihe, kun olin jatkuvasti kavereiden kanssa..

Teatterikorkeakouluun hän pääsi vuonna 2011 ollessaan 22-vuotias. Kääriäinen on aina halunnut näyttelijäksi, muttei kuitenkaan yläasteella ja lukiossa uskaltanut ajatella sitä työtä uraksi asti. Hän tiesi, miten vaikeaa on päästä näyttelijäksi.

– Se oli turva-ajattelua, kun mietin, että voinhan minä olla jotain muutakin. Kävi niin, että en päässyt terveydellisistä syistä armeijaan ja löysin silloin Lahden kansanopiston. Siellä varmistui se, että näyttelijäntyö on sitä, mitä haluaa tehdä, ja että se on minulle ihan mahdollista. Se oli suuri käännekohta ja suunnanmuutos, Kääriäinen tiivisti.

Lue myös:

    Uusimmat