Näyttelijä Jennifer Tilly: Outo ääneni on vahvuuteni

Joskus erikoisen ominaisuuden voi kääntää myös vahvuudeksi. Jotkin ohjaajat ovat halunneet Jennifer Tillyn elokuviinsa hänen omalaatuisen äänensä takia.

Tämän illan AVA elokuvassa Luotisade Broadwaylla nähdään sivuosassa näyttelijä Jennifer Tilly, joka sai Oscar-ehdokkuuden juuri tästä roolista. Woody Allenin ohjaama Luotisade Broadwaylla kertoo 1920-luvun Broadwaysta, jolla värivalot välkkyvät ja charleston-musiikki raikaa.

Jennifer Tilly tunnetaan parhaiten näyttelijänä, mutta hän on myös kovan luokan pokeriammattilainen. Vuonna 1989 Tillyllä oli pokerinpelaamiseen keskittynyt rooli Let it ride -nimisessä elokuvassa, mikä sai hänet innostumaan uhkapeleistä.

Eksoottisen näköisen Tillyn suonissa virtaa niin kiinalaista kuin intiaaniverta. Moni muistaa Tillyn hänen erikoisen äänensä perusteella.

– Collegen puheopettajani oli ensimmäinen, joka huomautti, että minulla on todella outo ääni. Hän sanoi, ettei aio kouluttaa ääntäni erilaiseksi, koska erityinen ääneni saattaisi olla lippuni tähteyteen. Ja se on ollut totta, sillä olen kuullut ihmisten sanovan: "Sillä hetkellä kun kuulin sinun puhuvan, tiesin, että sinun täytyy olla elokuvassani."

– Joskus elokuvan filmaamisen ensimmäisenä päivänä ohjaajat ovat pyytäneet minua muuttamaan ääntäni. Minä olen sitten vastannut: "En minä pysty puhumaan eri tavalla! Olen pahoillani, mutta en pysty!" Sen voi kuitenkin huomata, että jos näyttelen hiukan typerämpää naista, niin ääneni on hengästyneempi ja hitaampi, mutta jos näyttelen tasapainoisempaa naista, niin ääneni on matalampi, Tilly selventää.

AVA Elokuva: Luotisade Broadwaylla perjantaina 4.10. klo 21.00! Lisäksi AVAn syksyssä on luvassa Allenin klassikkoelokuvien sarja.


AVA on myös Instagramissa sekä Twitterissä ! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Tykkää AVAsta myös Facebookissa!

AVA / Emmi Maaranen

Kuvat: Getty Images

Lähteet:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja