Navalnyin edustaja julkaisi karut kuvat siperialaissairaalasta – rapistuvat seinät ja kyykkyvessa: "Lääkärit kehtaavat väittää, että täällä on yhtä hyvät puitteet kuin Berliinissä"

Opposition hengenvaarallinen tilanne Venäjällä - Navalnyi mahdollisesti myrkytetty 9:27
Katso myös video: MTV:n Uutisaamussa käsiteltiin opposition asemaa Venäjällä.

Oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi, 44, on edelleen sairaalassa Länsi-Siperiassa sijaitsevassa Omskin kaupungissa.

Omaiset haluaisivat siirtää hänet saksalaiseen sairaalaan, mutta lääkärit eivät anna lupaa. Kremlin mukaan siirron vastustaminen johtuu yksinomaan lääketieteellisistä syistä. Navalnyin vaimo Julia Navalnayia kirjoitti presidentti Vladimir Putinille osoitetun vaatimuksen luovuttaa hänen miehensä saksalaislääkäreille, jotka ovat paraikaa Omskilaisessa sairaalassa. Navalnyin vaimo kertoo, ettei ole päässyt tapaamaan heitä.

Navalnyin edustaja Kira Jarmysh on sitä mieltä, että lääkärit pelaavat aikaa, jotta mahdollinen myrkky ehtisi poistua Navalnyin elimistöstä ennen kuin hänet siirretään Venäjän rajojen ulkopuolelle ja länsimaiset lääkärit saavat tutkia hänet.

– Lääkärit Omskin sairaalassa kehtaavat väittää, ettei ole mitään tarvetta hoitaa Alekseita berliiniläisessä sairaalassa, koska täällä on yhtä hyvät puitteet kuin Berliinissä. Tältä näyttää vessa omskilaisessa sairaalassa, kirjoitti Jarmysh Twitterissä ja julkaisi liudan kuvia halkeamista seinissä ja alkeellisen näköisestä kyykkyvessasta.

Ei virallista diagnoosia

Omskin sairaalan johtava lääkäri Aleksandr Murahovskij kertoi aiemmin tänään videoidussa tiedotustilaisuudessa, että Navalnyilla on aineenvaihduntahäiriö ja verensokerin äkillinen lasku johti tajunnan menettämiseen sekä koomaan. 

Navalnyin oma lääkäri Anastasija Vasiljeva kirjoitti sosiaalisessa mediassa, että luetellut asiat eivät selitä Navalnyin tilaa.

– Jälleen kerran he pitävät meitä idiootteina. He viljelevät fiksuilta kuulostavia tavanomaisia ​​sanoja, mutta eivät pysty selvittämään kooman syytä ja antamaan diagnoosia,  hän tviittasi.

Oppositio pitää Omskin sairaalan arvioita sikälikin epäluotettavina, että lentokoneesta on video, jolle tallentui Navalnyin järkyttäviä tuskan huutoja.

– Johtuvatko kammottavat huudot myös siitä, että verensokeri vain hieman laski? Navalnyin tukija Georgij Alburov kysyi sosiaalisessa mediassa.

Lue myös:

    Uusimmat