toim. Ari Malmberg
400-500 g naudan ulkofileetä
2 rkl seesaminsiemeniä
3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
1 murskattu valkosipulin kynsi
2 rkl soijakastiketta
1/2 rkl viinietikkaa
1 tl sokeria
Paahda seesaminsiemeniä paistinpannulla miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen, kunnes seesaminsiemenet saavat hieman väriä. Jauha paahtuneet siemenet morttelissa. Kuori ja raasta inkivääri.
Valmista marinadi sekoittamalla seesaminsiementahna, inkivääri, murskattu valkosipulin kynsi, soijakastike, viinietikka ja sokeri.
Leikkaa naudanfilee neljäksi pihviksi. Marinoi pihvejä marinaditahnassa noin puolen tunnin ajan. Grillaa pihvit uunissa (tai paistinpannulla) noin 5 minuuttia/puoli. Älä paista pihvejä liikaa. Anna pihvien seisahtaa hetki ja leikkaa ne ohuehkoiksi viipaleiksi.
Mausta pihvit vielä muutamalla teelusikallisella dippikastiketta. Tarjoa liha lopun dippikastikkeen, keitetyn riisin, tuoreen kurkun ja rapeiden sipulikiekuroiden kanssa.
Dippikastike
4 cm:n pala tuoretta inkivääriä
1 dl soijakastiketta