Mainos

Nasima Razmyar Uutisvirrassa: Älypuhelinten ihmettely loukkaa pakolaisia

Sdp:n kansanedustaja Nasima Razmyar pitää suomalaista pakolaiskeskustelua monipuolisena ja enimmäkseen asiallisena. Keskustelua on ollut paljon, mutta hän on huomannut myös vieraita piirteitä.

–  Ihmettelen sitä, että meidän täytyy tuoda tämä tragedia esiin näyttämällä kuolleen lapsen ja kuolleiden aikuisten kuvia. Toivoisin, että tämä valtava tragedia ja ihmisten kohtalot ymmärrettäisiin muutenkin, Razmyar sanoo Peter uutisvirrassa -ohjelmassa.

– Minusta on ollut myös epämiellyttävää kuulla pakolaisten solvaamista ja pakolaisten omistamien älypuhelinten ihmettelyä. Jos Suomessa tai muualla Euroopassa tapahtuisi bussiturma, emme varmasti pilkkaisi heitä tai heidän läheisiään avun hakemisesta. Nämä ihmiset eivät ole osaansa valinneet.  

Razmyar on ilmoittanut olevansa käytettävissä, jos pakolaisten vastaanottamista harkitsevat kunnat haluavat keskusteluapua.

– Minun kokemukseni on se, että Suomessa on suuri hiljainen enemmistö, jolle pakolaisten vastaanottaminen sopii hyvin. He haluavat olla mukana auttamassa. Moni on sanonut, että kun monikulttuurisuus tulee naapuriin, ei ole enää tarvetta lähteä etsimään sitä ulkomailta.   

Razmyarin oma perhe tuli Suomeen 26 vuotta sitten, koska diplomaatti-isä ei voinut enää palata Moskovasta kotimaahansa Afganistaniin.

– Taustani on antanut paljon. Oman äitini hyvä ystävä hukkui perheineen pakolaismatkallaan. Moni sukulaiseni on kokenut pakolaisen osan pitkine vaelluksineen ja vaaroineen. Olen oppinut arvostamaan jokapäiväistä hyvää eivätkä ne ole minulle vieläkään itsestäänselvyyksiä. Koulussa meille jaettiin kyniä ja muita tarvikkeita. Kysyin opettajalta, miksi te meille näitä annatte, koska ei näitä ole kaikilla muillakaan, hän sanoo.

Nasima Razmyar suomensi Peter uutisvirrassa -ohjelmassa myös oman nimensä merkityksiä.

–  Etunimeni tarkoittaa aamuvarhaisella puhaltavaa lempeää tuulta ja sukunimeni tarkoittaa vahvaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja