Näppärä selkäjumppa istumatyöläiselle – lue liikunnanohjaajan vinkit!

Liikunnanohjaaja Tiina Ranin neuvoo niksit istumatyöläisen selkäjumppaan.

– Paras selän jumppa on sellainen, jossa teet selälle dynaamisia liikkeitä selkärangan normaalia liikkuvuutta tukien: rullauksia, kiertoja ja sivutaivutuksia, liikunnanohjaaja ja lisensoitu FAF Personal Trainer Tiina Ranin kertoo.

Selässä on kuusi eri liikesuuntaa: eteen–taakse-taivutus, sivulta–sivulle-taivutus ja rotaatio eli kierto.

– Tee kaikki liikkeet vaikka puolen tunnin välein läpi, niin sekin jo auttaa.

Työpöydän äärestä aika ajoin nouseminen tekee hyvää, sillä istuessa aineenvaihdunta ja varsinkin alaraajojen verenkierto heikkenee, välilevyt puristuvat vähitellen kasaan ja selkä kuormittuu.

– Kun nouset ylös, tee muutama rullaus eteen-alas ja takaisin ylös, kierrä ylävartaloa oikealta vasemmalle ja kosketa välillä oikeaa kankkua ja vasenta kankkua molemmilla käsillä – näin pumppaat aineenvaihdunnan välilevyissä käyntiin. Välilevyt paksuuntuvat ja kestävät taas vähän paremmin istumista, Ranin vinkkaa esimerkin.

Istumisen tauottamisen lisäksi istumatyötä tekevää auttaa myös seisomapöytä. Raninin mukaan nykypäivänä seisomapöydän saamiseksi ei enää tarvitse ostaa tarvittaessa ylös nostettavaa sähköpöytää, sillä saatavilla on telineitä jotka laitetaan pöydän päälle ja joilla työtaso saadaan korkeammaksi. 

Liikunnanohjaaja Tiina Ranin vierailee Studio55.fi-lähetyksessä tiistaina 28.7. Katso lähetys kello 09.05 MTV3-kanavalta tai myöhemmin Katsomosta

Lue myös:

    Uusimmat