Napa näkyy – tyylikästä vai tyylitöntä?

1990-luvulta joidenkin mieliin kauhukuvina tunkeutuvat napapaidat tekevät varovaisesti tuloaan 2010-luvun tyyliin. Ovatko napapaidat vuonna 2012 tyylikkäitä vai tyylittömiä?

1990-luku oli rohkeiden napapaitojen riemuvoiton aikaa. Kun toiset kauhistelevat varovaisesti jälleen päätään nostavaa trendiä, toiset kokeilevat jo vuoden 2012 malleja napapaidoista rohkeina.

1990-luvulla napapaidat olivat kuuminta muotia

1990-luvulla napapaidat olivat tuttuja sekä esiintymislavoilta, että katukuvasta. Niukat paidat päällä viihdyttiin tuolloin niin arkena kuin juhlissakin. 1990-luvun napapaidat olivat erityisen lyhyitä ja pitkään suosittiin napapaitoja, joiden rintamuksessa komeili näyttävä lyhyt teksti.

1990-luvun napapaidat ovat juurtuneet useimpien mieleen vuosikymmenen kauhukuvana. Vielä vuosia trendin hiipumisen jälkeen on pelätty tuolloisen trendin nostavan päätään.

2000-luvulla uskaliaimmat kokeilivat napapaitoja

2000-luvulla napapaitakammo nosti jo vahvana päätään. Uskaliaimmat eivät kuitenkaan arkailleet esitellä vatsojaan, vaikka lyhyiden paitojen valtakausi oli vastikään hiipunut – ja joidenkin mielestä iäksi kuopattu.

2000-luvulla napapaitoja nähtiin lähinnä näytöslavoilla, kun artistit etsivät luovia ideoita persoonallisiin esiintymisasuihinsa. Katukuvassa napapaidat olivat kuitenkin tuolloin harvinaisempia – muutamaa rohkeaa poikkeusta lukuunottamatta.

Tuolloin napapaidassa punaisella matolla tai vapaa-ajallaan näyttäytyneet tähdet saivat kuulla muistutuksia haudatusta 90-luvusta, jos napa näkyi erityisen rohkeasti. Napapaitojen suosio lieni vielä turhan tuoreessa muistissa 90-luvun trendi-ilmiöön tutustuneille.

2010-luku tuo napapaidat katukuvaan hillittyinä

2010-luvulla hillittyjä napapaitoja on jo nähty Hollywood-tähtien yllä ilman, että keskustelut ovat johtaneet suoraan 90-luvulle.

Napapaitamuoti poikkeaa 2010-luvulla aiemmista trendeistä jonkin verran. Vastikään julkkisten yllä on tavattu eritoten löysiä napapaitoja. Poiketen 90-luvun kammoksutusta tyylistä 2010-luvulla napa saattaa vilahtaa viehkeästi – ei julkeasti.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Splash, Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja