Nämä ruuat auttavat sinua keskittymään

Onko välillä vaikeuksia keskittyä? Riittävän yöunen ja kuntoilun lisäksi on ruokia, jotka auttavat parantamaan keskittymiskykyä.

Jatkuvaa ruokakeskustelua kuunnellessa voi helposti uskoa eri ruoka-ainesten vaikuttavan niin keskittymiskykyyn, muistin parantamiseen kuin aivotoimintaan muutenkin. Mutta toimivatko ne todella? Ei käy kieltäminen, että iän mukana kehokin vanhenee – hyvä uutinen on, että voit ylläpitää aivojesi terveyttä lisäämällä hyviä ruokia ruokavalioosi. Kokeile esimerkiksi näitä Webmd.comin listaamia vaihtoehtoja.

Sokeri saattaa tehostaa tarkkaavaisuutta

Sokeri on aivojesi suosima polttoaineen lähde. Ei pöytäsokeri, vaan glukoosi, jota kehosi metaboloi sokereista ja hiilihydraateista, joita syöt. Tästä syystä jokin makea juoma saattaa tehostaa lyhytaikaista muistia, ajatusprosessia ja henkistä kestävyyttä. Liikaa nautittuna muisti voi kuitenkin huonontua siinä missä muu kroppasi. Käytä sokeria siis maltillisesti.

Aamupala aivojesi polttoaineena

Tekeekö mieli jättää aamupala väliin? Aamupalan syöminen saattaa edistää lyhytaikaista muistia ja tarkkaavaisuutta. Parhaiten aivoja virkistävät ruuat ovat runsaskuituiset täysjyvätuotteet, maitotuotteet ja hedelmät. Älä kuitenkaan ylensyö: korkeakaloriset aamupalat hankaloittavat keskittymiskykyä.

Kala on hyväksi aivoille

Aivoille sopiva proteiinilähde on kala. Siinä on runsaasti aivotoiminnalle ja niiden kehitykselle tärkeitä Omega-3-rasvahappoja. Nämä terveet rasvat ovat tehokkaita – ja niiden onkin todettu madaltavan dementian ja aivohalvauksen riskiä. Kalaa on hyvä syödä kahdesti viikossa.

Pähkinät ja suklaat

Pähkinät ja siemenet ovat hyvä E-vitamiinin lähde. Myös tumma suklaa on tehokas antioksidantin lähde. Siinä on myös luonnollisia piristysaineita, kuten kofeiinia, jotka voivat lisätä keskittymiskykyä.

Avokadot ja täysjyvätuotteet

Jokainen kehon elin on riippuvainen verenkierrosta, erityisesti sydän ja aivot. Terveellinen ruokavalio, johon kuuluvat täysjyvätuotteet ja hedelmät, esimerkiksi avokadot, saattavat vähentää sydän- ja verisuonitauteja ja alentaa kolesterolia. Vaikka avokadoissa on rasvaa, se on hyvää rasvaa, joka edistää tervettä verenkiertoa.

Valmistaudu tärkeään päivään

Tärkeään päivään voi alkaa valmistautua jo 1-2 päivää aiemmin monin eri tavoin. Nappaa vinkit talteen!

– Kuntoilu auttaa terävöittämään ajatuksia.

– Meditointi kirkastaa ajatuksia ja rentouttaa.

– Nuku yösi hyvin.

– Aloita aamusi terveellisesti. Nauti esimerkiksi sataprosenttista tuoremehua lohipäällysteisen kokojyväleivän ja hedelmien kanssa.

– Juo päivän aikana tarpeeksi vettä.

Lähde:Webmd.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja