Nämä ovat suosituimmat muumimukit kautta aikain!

Muumimukeja rakastavat kaikki, ja uudet mukit suorastaan riistetään kauppojen hyllyiltä. Katso, mitkä mukit ovat olleet suosituimpien joukossa aina, ja minkälaisia mukeja kannattaa ostaa varastoon.

Arabian astioita myyvän Astialiisan kauppias Tiina Westerlund paljastaa, mitkä ovat hänen liikkeessään suosituimpia muumimukeja:

– Mitään tarkkoja myyntitilastoja minulla ei ole, mutta useimmat aloittavat muumiastioiden keräämisen perinteisistä hahmoista. Tällaisia ovat esimerkiksi muumimamma, muumipappa, niiskuneiti sekä tietysti muumipeikko.

Keräilyn aloittaminen on Westerlundin mukaan helppoa perinteisiä mukeja ostamalla. Monet ostavat mukeja myös lahjoiksi, ja antavat näin lahjan saajalle mahdollisuuden täydentää kokoelmaa myöhemmin.

– Myös vaaleanpunainen rakkaus-muki, jossa muumipeikko ja niiskuneiti halaavat, on todella suosittu. Luulisin, että ihmiset ostavat sitä sen sisältämän ihanan viestin vuoksi, Westerlund arvelee.

Omat kiinnostusten kohteet määrittävät mukiostoksia

Perinteisten mukiaiheiden lisäksi ihmisiä kiinnostavat mukit, jotka heijastelevat ihmisten omia mieltymyksiä. Esimerkkejä löytyy esimerkiksi poikien tai koiraihmisten saralta.

– Koiraihmiset hamstraavat nipsumukeja, ja poikien mukiaiheet taas ovat hieman rajumpia. Suosittuja poikien lahjoja ovat mörön tai haisulin kuvilla varustetut mukit.

Arvokkaimpia mukeja ovat Westerlundin mukaan pienissä erissä valmistetut mukit, joiden kysyntä on todella paljon suurempaa kuin niiden tarjonta.

– Nettihuutokaupat ovat oiva keino seurata suosituimpien mukien hintakehitystä. Omasta kokemuksesta tiedän, että esimerkiksi Fazerin joulumuki tai 2000-luvun kunniaksi tehty muki ovat olleet kovasti kysyttyjä.

Westerlund suosittaakin muumimukien keräilijöitä tarkkailemaan markkinoille tulevia mukipainoksia, joita valmistetaan todennäköisesti vähemmän kuin normaalisti. Uusia muumimukien keräilijöitä tulee koko ajan enemmän, ja vuosien kuluttua juuri rajallisten mukierien kappaleista voidaan maksaa todella suuria summia.

Paula Koski / MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja