Nämä ovat asetelmat eduskuntavaaleihin nyt: Kokoomuksen vaatimus translakiin ihmetytti – "Tähän lillukanvarteen kompastuminen ei ollut heille eduksi"

10:47
Pöllöraati analysoi tämän hetken asetelmat kevään eduskuntavaaleihin:

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintö translaista valmistui eilen. Kokoomus sai mietintöön vaatimansa muutoksen, jonka mukaan juridista sukupuolta ei voi muuttaa montaa kertaa vuodessa.

Huomenta Suomen pöllöraatilaisen Rosa Meriläisen mukaan Kokoomusta ei silti voi kutsua voittajaksi.

– Jokainen kokoomuslainen, jolla on jonkinlainen pelikirja vaaleihin tietää, että heidän ei kannata viedä huomiota identiteettipoliittisiin kysymyksiin.

– Siinä Kokoomus ei voita. Kokoomus voittaa ainoastaan, jos keskustelu pysyy tiukasti talouspolitiikassa, kulttuurin ja taiteen edunvalvoja Kulta ry:n pääsihteeri Meriläinen totesi Huomenta Suomessa.   

– Uskon, että tähän aika pieneen lillukanvarteen kompastuminen translain sisällä, ei ollut heille eduksi.

Ilta-Sanomien politiikan erikoistoimittaja Timo Haapalan mukaan Kokoomus oli puun ja kuoren välissä. Puolueessa ei oikein tiedetty, miten päin asiassa oltaisiin.

– Kyllähän se pakkaa naurattamaan, että Kokoomus, jonka ei olisi kannattanut profiloitua oikein millään tavalla tässä asiassa, niin nyt jäi ihmisille mieleen, että Kokoomus linjakkaasti ja ryhdikkäästi sanoo, että sukupuolta saa vaihtaa vain kerran vuodessa, Haapala hymähtää.

Haapalan mukaan eduskunnassa eilen osa kokoomuslaisista oli sitä mieltä, että tämä saattoi ratkaista sen, että perussuomalaisten kannatus kentällä kasvaa.

Myös MTV Uutisten politiikan toimittaja Alec Neihumin mielestä Kokoomuksen menettely oli erikoista.

– Varmasti ne, jotka tätä lakia kiivaasti vastustavat, niin he nyt ajattelevat, että Kokoomus päästi tämän läpi ja antoi mennä, että eipä ole Kokoomuksesta konservatiivin puolustajaksi.

Toisaalta Neihum ei usko, että myöskään sukupuolivähemmistöjä tukevien luottamus Kokoomukseen kasvoi puolueen ”pienen shown” myötä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja