Nämä olivat viime vuoden suosituimmat nettisivut: Ykköstä et luultavasti arvaa

Google menetti kärkipaikkansa suosituimpana verkkotunnuksena.

Cloudflare on julkaissut sen verkkoliikennettä ja verkon tapahtumia seuraavan Cloudflare Radar -palvelun listauksen kuluneen vuoden vilkkaimmin liikennöidyistä domaineista. Palvelu julkaistiin syksyllä 2020, eli pitkän aikavälin dataa ei vielä ole tarjolla, mutta listan uusi kärkinimi on silti mielenkiintoinen nousija.

Vielä loppuvuodesta 2020 suosituin domain oli Google.com, mukaan lukien palvelut kuten Maps, Kuvat ja niin edelleen. Kakkospaikkaa piti nimissään Facebook.com ja kolmantena oli Microsoft.com. Somepalvelu TikTok.com piti tuolloin nimissään listan sijaa seitsemän.

Tänä vuonna TikTok lähti kapuamaan niin, että helmikuussa se oli kärjessä yhden päivän, sitten maaliskuussa ja toukokuussa muutaman päivän, kunnes elokuussa TikTok otti nimiinsä kärkisijan ja on siitä asti pysytellyt huipulla.

Cloudflaren tilastoista löytyy mielenkiintoisia yksityiskohtia vuoden 2021 verkkoliikenteestä. Esimerkiksi YouTube, joka normaalisti viihtyy sijoilla kuusi tai seitsemän, nousi helmikuussa yhden päivän ajaksi kärkeen. 1. helmikuuta 2021 oli päivä, jolloin Myanmarissa tapahtui sotilasvallankaappaus, ja 2. helmikuuta lähti verkossa viraalina kiertämään video fitness-ohjaajasta, joka liikkuu reippaasti samalla, kun taustalle alkaa kertyä armeijan autoja.

Cloudflaren koko raportti ja erittely eri alojen domainien suosiosta löytyy yhtiön blogista.

Suosituimmat verkkotunnukset Cloudflare Radarin mukaan vuonna 2021:

  1. TikTok.com
  2. Google.com
  3. Facebook.com
  4. Microsoft.com
  5. Apple.com
  6. Amazon.com
  7. Netflix.com
  8. YouTube.com
  9. Twitter.com
  10. WhatsApp.com

Video: Muun muassa keskustan kansanedustaja Antti Kurvinen on innostunut TikTokista.

Antti Kurvinen innostui TikTokista ja latasi sovelluksenkin:"Mahtavaa kun tällainen esiboomeri pääsee juttelemaan oikeiden nuorten kanssa" 0:50

Lue myös:

    Uusimmat