Nämä neljä tapaa tuhoavat jokaisen ihmissuhteesi – ethän käyttäydy näin?

Erimielisyydet kuuluvat jokaiseen ihmissuhteeseen. Mutta se, miten niihin suhtaudut ja mitä käytökselläsi viestität, voivat tehdä erittäin pahaa jälkeä.

Jokaisen suhteeseen liittyy erimielisyyksiä, kinasteluja ja väärinymmärryksiä, oli sitten kyse avioliitosta, ystävyyssuhteista tai perheestä. Kuitenkin nämä neljä tapaa ja elettä voivat olla suorastaan myrkkyä ihmissuhteille.

Nämä eleet ovat myrkkyä ihmissuhteille

1. Toisen paheksuminen. Joskus valittaminen on ok, kuten myös erimielisyydet. Nämä ovat varsin luonnollisia reaktioita toisen ihmisen valintoihin tai käytökseen. Mutta kun valittamiset tai erimielisyydet äityvät hyökkäyksesi toista ihmistä kohtaan – ei niinkään päätöksiin tai käytökseen – tämä lupaa ongelmia. Esimerkiksi: ”Et sitten soittanut minulle, kuten lupasit. Olet aivan kamala poikaystävä!” Syyllisen etsiminen ja osoittelu eivät ole avain hyvään ja toimivaan ihmissuhteeseen.

2. Vihamieliset eleet. Nimittelyt, silmien pyörittelyt, vähättely, pilkkaaminen, vihamielinen kiusoittelu... Tämän kaltaiset eleet ovat myrkkyä parisuhteelle tai ystävyydelle. On mahdotonta pyrkiä edes rakentavaan kommunikaatioon, jos toinen antaa ymmärtää jo pelkällä elekielellään ikään kuin vihaavansa tai halveksivansa toista.

3. Vastuun kieltäminen. Kun kieltäydyt ottamasta vastuuta erimielisyyksissä tai myönnä olleesi väärässä, syytät ainoastaan toista osapuolta, vierrität syyn hänen niskoilleen. Samalla annat ymmärtää, ettei vika ole koskaan sinussa, se on aina toisessa ihmisessä.

4. Hiljaisuus, eli mykkäkoulu. Välinpitämättömyys, selän kääntäminen, kieltäytyminen kanssakäymisestä tai kompromisseista eivät ole parisuhteelle hyväksi. Kaikki mykkäkoulun piirteet tekevät hallaa parisuhteen kommunikaatiolle sekä luottamukselle. Emotionaalisella tasolla tämän kaltainen käyttäytyminen jättää jälkensä, ja pahimmillaan lyttää toisen ihmisen ihmisarvon ja itsetunnon. Välinpitämättömyys osoittaa, ettet arvosta toista.

Muista, että mielipide-erot – olivat ne sitten suuria tai pieniä – eivät itsessään tuhoa ihmissuhteita. Se, miten kaksi ihmistä suhtautuu niihin, puolestaan voivat tuhota.

Tärkeintä on oppia hyväksymään toinen ihminen sellaisena kuin hän on ja oppia kuuntelemaan häntä. Parhaimmisakin ihmissuhteissa tulee joskus erimielisyyksiä – tärkeintä on, että osaatte käsitellä ne rakentavasti.

Lue myös:

    Uusimmat