Nämä naiset tekivät vaikutuksen: Lukijat paljastavat sankarittarensa

Studio55.fi kysyi lukijoiltaan, kuka kirjallisuuden kauniista, pelottomista ja älykkäistä naissankareista on tehnyt sen kaikkein suurimman vaikutuksen. Lue kiinnostavat vastaukset!

Kaikkein aikojen suosituimmaksi naissankariksi nousi Studio55.fi:n lukijoiden äänestyksessä kaunis ja päättäväinen Tuulen viemää- tarinan Scarlett O'Hara. Hyvinä kakkosina seurasivat tyttökirjoista tutut Anna Shirley ja Tiina, kohtalokkaan elämäntarinan Anna Karenina, neuvokas Miss Marple sekä pippurinen Peppi Pitkätossu.

Scarlett O'Hara

Scarlett O'Hara on juuri sellainen päättäväinen ja täysin itsekäs nainen (ja hyväsydäminen jos hänelle sopi), joka selvisi loistavasti sen ajan oloissa. Hän osasi loistavasti käyttää hyväkseen miesten typeryyttä.

Lannistumaton, kaunis, älykäs Scarlett O'Hara. Hän ei lannistu minkään vaikeuden edessä. Hän keksii ratkaisun jokaiseen pulmaan. Kaikki miehet rakastuvat häneen.

Ehdoton suosikkisankarini on Tuulen viemää -kirjan Scarlett O'Hara. Scarlettin sitkeys rakkaudessa, siinä pettyminen ja aina uudesta suosta nouseminen on aina koskettanut minua. Olen lukenut kirjan ja katsonut elokuvan useita kertoja, ja joka kerta löydän siitä uusia puolia.

Scarlett O'Hara, itsenäinen ja pippurinen nuori nainen, joka sisukkuudellaan ja päättäväisyydellään selviää vastoinkäymisistään.

Minulla on sama tunne lapsuudenmaisemiani kohtaan kuin hänellä Taraa. Hän kesti vaikka mitä vaikeuksia, mutta jatkoi eteenpäin.

Scarlett on ihana ja ärsyttävä. Äksystä ja itsekkäästä hienohelmasta kehittyy rohkea taistelija, lopulta oikeudentuntoinenkin.

Scarlett O'Hara on ihanan rohkea ja seksikäs.

Tuulen viemään Scarlett on kaunis, osaava, taitava, sisukas ja toisista huolehtiva. Tietty hiukan juonitteleva, mutta sopivasti!

13-vuotiaana sain siskoltani Tuulen viemää -pokkarin. Se oli kaksiosainen ja erittäin pientä tekstiä. Se on vieläkin tallessa yli 40 vuoden takaa. Suorastaan ahmin kirjat ja vietin yöttömiä öitä lukien peiton alla taskulampun valossa. Siitä lähtien Scarlett O'Hara on ollut suosikkini. En ole lapsuuden jälkeen ehtinyt lukemaan kirjoja. Kohta kun pääsen eläkkeelle, aion lukea.

Vihervaaran Anna

Lucy M. Montgomeryn Anna-sarjan Anna Shirley on minun sankarittareni. Sain koko kirjasarjan lahjaksi 60-luvulla ja se on kulkenut mukanani lähes 50 vuotta. Olen lukenut kirjat moneen kertaan. Vuosien tauon jälkeen olen aina uponnut Annan maailmaan kuin kerran teini-ikäisenä, iloinnut samat ilot ja itkeä tirauttanut samat itkut, kuin silloin ennen.

Annalla oli hyvä sydän ja punainen tukka. Tuo punainen tukka oli Annan mielestä kuin jonkinlainen kirous hänen yllään. Johtuiko punaisesta tukasta, mutta temperamenttia piisasi. Kaikenlaiset kommellukset ja jopa vaaratilanteet olivat Annan arkipäivää. Annalle rakkaita olivat kasvattivanhemmat, sisarukset Marilla ja Matthew sekä naapurin Gilbert. Ah, ihana Gilbert, jonka Anna melkein menetti kuvitellessaan itsepäisesti, ettei Gilbert ollut hänen "unelmiensa prinssi". Ja me kaikki lukijat tiesimme koko ajan, että juuri hän oli Annalle tarkoitettu. Arkea ja juhlaa, iloa ja surua ystävyyttä ja rakkautta, opiskelua ja työtä, unelmia ja todellisuutta. Sitä kaikkea sisälsi Annan elämä. Loppujen lopuksi: samanlaista elämää me kaikki olemme eläneet.

Anna-kirjat on tuotu lapsuuden kodista ja aion ne nyt eläkepäivinä lukea uudelleen

Nuoreen lukijaan teki vaikutuksen Annan kohtalo orpolapsena, joka kuitenkin jaksoi nähdä elämässä kauneutta. Jos ei kauneutta ollut ympärillä, niin Anna loi sitä huikealla mielikuvituksellaan.

Vihervaaran Annaan liittyy niin ihania muistoja, että pakko on hänet valita sankarittareksi. Minussa ja hänessä on myös jotain samanlaista yltiöpäistä ja romanttista luonteenlaatua.

Sankarittarenani on vuosikymmenten ajan säilynyt Anna Shirley, joka seikkaili L. M. Montgomeryn kuolemattomissa tyttökirjoissa.

Tiina

Tykkäsin lapsena lukea Anni Polvan Tiina-sarjan kirjoja. Samastuin päähenkilöön, eli Tiinaan. Hän oli mielestäni aina oikeudenmukainen, reipas ja ahkera koululainen. Uskalsi tehdä kaikkea mistä minä vaan haaveilin.

Anni Polvan kirjoista Tiina-sarja muistuu edelleenkin parhaiten mieleen ja ehkäpä olen itsekin jonkin verran Tiina: poikamainen ja reilu.

Kyllä lapsena Tiina-kirjat tuli kirjastoautosta aina lainattua. Olivat niin jänniä pikkutytölle.

Lapsena suosikkini oli Anni Polvan Tiina-kirjojen päähenkilö tomera Tiina.

Nuorena luin kaikki sarjan kirjat ja koin syvää yhteyttä tarinoiden Tiinan kanssa. Olisin tahtonut elää samanlaisessa perheesä kuin Tiina.

Peppi Pitkätossu

Peppi Pitkätossu, itsenäinen oman tiensä kulkija, joka viis veisaa sovinnaisuussäännöistä ja muiden mielipiteistä.

Halusin aina lapsena olla kuin hän ja halusin ne ihanat punaiset hiukset. Muistan minulla olleen myös Peppi-peruukin.

Peppi Pitkätossu oli nuorena idolini.

Aina ja vaan Peppi Pitkätossu! Ei siitä mihinkään pääse, mahtava roolimalli!

Minulla oli lapsena Pepin peruukki ja vaatetus, ja lauloin roolivaatteet päällä aina perheelleni: "Tässäpä Peppi Pitkätossu sula hopusula heisula hopsansaa..." Olin silloin 5-vuotias.

Peppi: itsenäinen, vahva ja viisas.

Miss Marple

Miss Marple! Tarkka ympäristön huomioija, joka osaa yhdistää näkemänsä ymmärryksen kanssa elämän pimeissä puolissa ja näin ratkaista vaikeitakin mysteerejä.

Ratkoo rattoisaan tapaansa vaivihkaa rikoksia.

Toivottavasti harmaat aivosoluni ovat yhtä aktiivisia samassa iässä. Kuinka ulkokuori voikaan johtaa harhaan omista ennakkoluuloista puhumattakaan.

Neiti Marple on Agatha Christien kirjoissa suosikkini.Hän vain seurailee elämää vierellään ja ratkaisee visaisiakin murhia.

Anna Karenina

Anna Kareniina on vain niin koskettava.

Leo Tolstoin Anna Karenina oli aikalaistensa halveksima rakastunut nainen, joka uhrasi rakkaudelleen lapsensa ja miehensä.

Kyllä se on kaunis Anna Karenina, niin viehättävä ja älykäs.

Anna Karenina on mielestäni ihanan romanttinen.

Studio55.fi

Tutustu MTV3.fi:n uuteen Lifestyle-sivustoon, josta löydät kaikki uusimmat Lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat