Nämä keskeiset kysymykset ovat vielä auki Rautjärven tulipaloissa – Onko teosta epäilty mies vielä elossa?

Menivätkö kirkkopalon käänteet ohi? Tiivistelmä Rautjärven tapahtumista 4:53
Menivätkö kirkkopalon käänteet ohi? Tiivistelmä Rautjärven tapahtumista

Joulupäivänaamun jumalanpalvelus keskeytyi dramaattisesti, kun Rautjärven kirkossa syttyi tulipalo. Kivijalkaan palaneesta kirkosta on jäljellä vain savupiippu. Kirkon paloa tutkitaan törkeänä tuhotyönä. 

Rautjärvellä paloi joulupäivänä myös asuinrakennus. Asuinrakennukseen liittyvän palonsyyn selvittämisen yhteydessä kiinteistön alueelta löytyi ruumis.

MTV Uutiset kokosi Rautjärven tulipaloista yhteen keskeiset kysymykset, jotka ovat vielä vastausta vailla.

Onko palaneen omakotitalon alueelta löytynyt menehtynyt ihminen kirkon palosta epäilty?

Rautjärven tulipalojen tutkinnanjohtaja Kaakkois-Suomen poliisin rikoskomisario Mika Salminen kertoi aiemmin tänään Kouvolassa pidetyssä poliisin tiedotustilaisuudessa, että poliisilla on etsinnässä yksi henkilö. 

Salmisen mukaan on useita muitakin tutkintalinjoja kuin se, että omakotitalon alueelta löytynyt menehtynyt olisi palosta epäilty. Palaneen omakotitalon alueelta löytyneen henkilön kuolemaa ei tutkita rikoksena.

Onko kirkkopalosta epäilty mies sama, josta poliisi kaipaa havaintoja?

Poliisi pyytää havaintoja Rautjärven kirkon tulipaloon liittyen sekä Rautjärven alueella liikkuneesta noin 60–80-vuotiaasta, harmaantuneesta miehestä.

Silminnäkijät ovat kertoneet, että mies on nähty palon aamuna lähellä tapahtumapaikkaa. Henkilöllä on ollut yllään mustat kumisaappaat, mustat housut, ruskea takki ja sinivalkoinen pipo.

Onko mies, josta poliisi kaipaa havaintoja, elossa vai kuollut?

Poliisi ei kommentoi, onko ihminen, josta pyydetään havaintoja, edelleen elossa vai onko kyseessä palaneen omakotitalon menehtynyt asukas. Tässä vaiheessa esitutkintaa poliisi haluaa selvittää yhden ihmisen ja viininpunaisen Opel Astran liikkeitä. 

Liittyykö viininpunainen Opel Astra palaneeseen omakotitaloon?

Poliisille voi ilmoittaa havaintoja joulun aikaan Rautjärven ja Imatran alueilla liikkuneesta vuoden 2020 viistoperäisestä viininpunaisesta Opel Astrasta. Poliisi ei kommentoi, onko Astralla yhteyttä palaneeseen omakotitaloon tai onko auto löytynyt sen pihasta. 

Rikoskomisario Salminen kertoo, että poliisilla on käytössään runsaasti resursseja tapauksen tutkintaan, ja hän odottaa saavansa lisää kerrottavaa tapauksesta vielä kuluvan viikon aikana. 

Tapaukseen liittyvät havainnot pyydetään ilmoittamaan sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi








Lue myös:

    Uusimmat