Nämä huomionhakuiset FB-päivitykset tunnistaa jokainen, jolla on ärsyttävä kaveri: "Siis toivokaa parasta, rankka päivä"

1:41

Julkaiseeko kaverisi Facebook-päivityksiä, joissa lukee vain "huoh" tai "vain minulle voi käydä näin"? Tämä lista on sinulle!

Selkeä ohjevideo neuvoo, miten tilaat Facebookin sinusta keräämät tiedot!

"Siis toivokaa parasta". "Rankka päivä tänään..." Onko sinulla Facebook-kaveri, jonka kryptisiä julkaisuja et ymmärrä? Tunnistat varmasti nämä ihmistyypit some-kavereistasi! Entä mihin julkaisuista olet itse syyllistynyt? 

1. Minulla menee huonosti -kaveri

Minulla menee huonosti -kaveri julkaisee mystisiä päivityksiä, joista käy ilmi, että hänen elämässään on vastoinkäymisiä. Yhtäkään vastoinkäymistä hän ei kuitenkaan paljasta suoraan, vaan kaveripiirin pitää täyttää julkaisun kommenttiosio "no?"- ja "mitä nyt?" -kysymyksillä, joihin kaverisi sitten vastaa ”en voi kertoa”.

2. Suurta draamaa -kaveri

Suuren draaman kaverin päivitykset ovat täynnä draamaa, jonka olemus ei kuitenkaan teksteistä selviä. Jokainen päivitys vaikuttaa siltä, että joku on kenties kuollut, tai vähintään sairaalassa. Joskus kyse on oikeasta hädästä, mutta toisinaan siitä, että pizza paloi suosikkisarjan aikana uuniin. Etukäteen et voi tietää, kummasta on kyse.

3. Lainaajakaveri

Lainaaja julkaisee passiivis-aggressiivisia tai yltiöonnellisia lainauksia kirjoista tai elokuvista.

4. Vain minä -päivittäjä

Vain minä -päivityksiä tekee ihminen, joka uskoo elämänsä olevan ainutlaatuisen hauskaa, noloa tai erikoista. Päivittäjä kertoo esimerkiksi kompastuneensa kassalla ja lisää perään tekstin "kenellekään muulle ei voi käydä näin", vaikka tiedät, ettei se ole totta – onhan Facebook-virrassasi ainakin kolme samanlaista vain minä -henkilöä.

5. Olen rakastunut -päivittäjä

Olen rakastunut -päivittäjä on, no, rakastunut. Jokainen päivitys henkii sydämiä ja pusipusia. Hän julkaisee myös usein kuvia treffeiltä tai lahjoista, joita on kumppaniltaan saanut. Toisinaan myös kumppani osallistuu ilotteluun lähettämällä muruselleen haleja ja sydämiä. Seuraat toimintaa sivusta ärtymyksen ja kateuden tunteiden velloessa sisälläsi.

6. Minusta puhutaan selän takana -kaveri

Minusta puhutaan selän takana -kaveri asuu luultavasti pikkupaikkakunnalla. Hän uskoo, että muut juoruavat hänestä tauotta: käynnissä on hänen julkaisujensa perusteella tauoton huhumylly, joka koskee vain hänen elämäänsä. Päivitykset ovat täynnä piikittelyjä ihmisille, joilla "ei ole muuta tekemistä" kuin puhua hänestä.

Koskaan ei selviä, mitä kaverisi on oikeastaan tehnyt, jotta hänestä huhutaan kaupungilla.

7. Hurahtaja

Hurahtaja on hurahtanut johonkin: liikuntaan, ruokavalioon, astrologiaan, säkkituoleihin – mikä tahansa aihe kelpaa! Selvää kuitenkin on, että ennen hurahdusta kaverisi elämä oli tyhjää.

Hurahtaja hehkuttaa jatkuvasti, miten hänen elämänsä on muuttunut uuden, mullistavan ajattelutavan myötä. Julkaisuja sävyttävät voimalauseet, kuten "kyllä onni on omassa mielessä" ja "älä unelmoi, vaan tee!"

8. Olipas päivä -kaveri

Kaverisi julkaisee päivityksen ”vautsi, mikä maanantai”, muttei kerro, mitä hänelle on tapahtunut. Jäät pohtimaan, saiko hän ylennyksen vai potkut. Kaveri saattaa myös pyytää voimia ja tsemppiä päivään, jonka sisältö on koko kaveripiirille mysteeri.

9. Olen siunattu -kaveri

Kuin edellinen, mutta hehkuttaa siunattua tai ihanaa olotilaansa malliin "elämä on ihanaa" ja "se tunne, kun kaikki menee putkeen". Ei vahingossakaan paljasta, mitä mahtavaa on tapahtunut.

10. Kukaan ei tiedä -kaveri

Kukaan ei tiedä -kaveriasi ei tunne kukaan – ainakaan hänen julkaisujensa perusteella. Kaveri valittelee, miten kukaan "ei voi ymmärtää" hänen arkeaan, tai miten kukaan ei ”näe häntä oikeasti”. Jos joku kommentoi julkaisun alle jotakin, kaveri ei reagoi siihen.

Osittainen lähde: Newyorker.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja