Mainos

Nämä 7 vempainta helpottavat autoilijan elämää

Autolla liikkumisesta voi tehdä käytännöllisempää ja helpompaa muutamalla lisälaitteella.

Nykyaikainen auto kehittyy koko ajan monimutkaisemmaksi ja älykkäämmäksi koneeksi. Itseajavia autoja odotellessa voi tavallisestakin autosta tehdä hieman kätevämmän muutamalla lisälaitteella.

Alla on listattuna laitteita, joista voi olla hyötyä myös sinulle.

Autolaturi

Älypuhelimesta tuntuu olevan akku aina lopussa. Jotta hätäpuhelut eivät tarvittaessa jäisi soittamatta, on autossa hyvä olla autolaturi puhelinta varten. Laturi voi tulla tarpeeseen myös, jos tarvitset älypuhelimesi GPS-navigaattoria.

Bluetooth-autosarja

Hands-free -puhelut ja musiikin toistaminen älypuhelimesta onnistuvat paljon helpommin, jos puhelimen kytkee bluetooth-sarjan avulla autoon. Jos autossasi on vielä vapaana sisääntuloliitäntä äänelle, voi puhelut ja Sirin kaltaiset puhelimen avustajat saada kuulumaan auton kaiuttimista.

Puhelintelakka

Puhelimen pitäminen tuiki tavallisessa telakassa tekee lopun turhasta puhelimeen kurkottelemisesta kesken ajon. Näin puhelimen näyttö pysyy näkyvillä, eikä katseen siirtäminen tiestä stressaa kuljettajaa.

GPS-navigaattori

Tarve hankkia erillinen GPS-navigaattori on vähentynyt sen jälkeen, kun navigaattorit yleistyivät älypuhelimissa. Mutta jos puhelimen akkua ei halua kuluttaa navigointiin tai ajat verkon katvealueilla, on GPS-navigaattori edelleen hyvä ratkaisu. Moniin malleihin saa ikuisesti karttapäivityksiä ja osassa laitteista on älypuhelimia suuremmat näytöt.

Auton diagnostiikka-adapteri

Tämä laite mittaa jarrutuksesi ja kiihdytyksesi perustella bensankulutustasi ja laskee älypuhelimeesi arvosanan kulutuksen tasaisuuden mukaan. Lisäksi laite havaitsee ja diagnosoi ongelmia, jotka yleensä sytyttävät moottorin varoitusvalon. Adapteri liitetään auton OBD-II -liittimeen, jonka pitäisi löytyä useimmista viimeisen 20 vuoden aikana valmistetuista autoista.

Rengaspainesensorit

Jos ajotyylisi rasittaa autonrenkaitasi, on nykyään saatavilla myös renkaanpainetta ja lämpötilaa mittaavia sensoreita. Jokaiseen renkaaseen asetetaan oma sensorinsa, jotka ovat bluetoothin kautta yhteydessä älypuhelimeesi.

Kojelautakamera

Kojelautakamera voi olla kätevä niille kuljettajille, jotka kokevat tarvitsevansa kuvamateriaalia esimerkiksi liikenneonnettomuuksien varalta. Malleja löytyy useista eri hintaluokista ja eri lisätoiminnoin.

0:34

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.