Mainos

Nalle kuohuttaa kansaa taas

Björn Wahlroosin kommentit verorahojen käytöstä köyhien hyväksi on herättänyt kipakkaa keskustelua MTV:n uutisten nettisivuilla.

Provokatiivisista mielipiteistään tunnettu Sampo-konsernin hallituksen puheenjohtaja sanoo Financial Times -lehden haastattelussa muun muassa, ettei köyhien ja rikkinäisten perheiden tukemista tulisi sietää.

Aihe on poikinut suuren määrän mielipiteitä sekä puolesta että vastaan. Enemmistö on odotetusti Wahlroosin ajatuksia vastaan.

- Näin puhuu miljoonaluokan maataloustuet saava Jyrki Käteisin kaveri.

- Joo, otetaan rikkailta lapsilisät pois. Emmekä kyllä siedä poliitikkojen suuria kuukausitulojakaan, emmekä muidenkaan lässyttäjien ylisuuria tuloja. Aloitetaan sieltä, missä rahaa on, eikä oteta pois niiltä, joilla ei muutenkaan mitään ole. Kyllä taas huomaa, kuinka hyvä on puhua, kun itsellä ei ole mitään hätää, mutta yhdenmukaistetaan ja tasoitetaan tuloeroja.

Wahlroosin kritiikki saa myös kannatusta.

- Miksi pitää suosia tällaista vallitsevaa Robin Hood -yhteiskuntaa? Harmittaa, kun joutuu maksamaan muiden laiskottelusta, kun on itse kouluttautumalla ja kovalla työllä ansainnut verrattaen hyvän toimeentulon. Surullista, miten suomalaisille on opetettu, että hyvinvointiyhteiskunta tarkoittaa sitä, ettei laiskojen tarvitse tehdä mitään. Tuosta mallista on päästävä. Juppi tai ei, tällä kertaa Wahlroos puhuu asiaa. Jokainen elättäköön lapsensa itse.

- Viesti on kerrottava rajusti, jotta tilanne ymmärretään. Nuoremmat ihmiset kikkailevat sosiaalietuuksilla. Töitä tehdään vain, jos se kannattaa.

(MTV3)

Lue uutinen ja kommentit aiheesta:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.