Annoitko lapsellesi suosikkinimen? Tämän ikäisiä hänen kaimansa ovat keskimäärin – testaa MTV:n nimikonetta!

Katso omien kaimojesi keski-ikä 1:08

Lasten suosituimmat nimet elävät trendien mukana. Mutta tiedätkö, minkä ikäisiä suosituimpien nimien kantajat keskimäärin ovat?

MTV Uutiset hankki tiedot suomalaisten nimien haltijoiden keski-iästä. Nimet koostettiin palveluun, josta voi hakea nimiä, joiden keski-ikä kiinnostaa:

Viime vuonna tyttöjen viisi suosituinta nimeä olivat Tilastokeskuksen mukaan Aino, Eevi, Emma, Sofia ja Aada. Poikien suosituimmat nimet puolestaan olivat Leo, Elias, Eino, Väinö ja Onni.

MTV:n nimikoneesta käy ilmi, että tyttöjen nimistä suosituin, Aino, on ollut suosittu myös aiemmin.

Aino-nimisiä henkilöitä on Suomessa tällä hetkellä reilut 21000, kun taas esimerkiksi viime vuoden toisiksi suosituimman nimen, Eevin, kantajia on kaikkiaan vain noin 3800.

Ainon pitkä suosio näkyy myös nimen keskiarvoiässä, joka on 46 vuotta. Esimerkiksi Eevin keskiarvoikä on huomattavasti matalampi, 19.

Valtaosa myös muiden suosittujen tyttöjen nimien kantajista on nuoria. Emman keskiarvoikä on 16, Sofian 14 ja Aadan 9.

Keskiverto-Leo on 35-vuotias

Suosituimmissa poikien nimissä keskiarvoikä vaihtelee enemmän. Suosituimman nimen, eli Leon keskiarvoikä on 35, kun taas seuraavaksi suosituimman nimen, Elias, keskiarvoikä vain 12.

Einot ja Väinöt sen sijaan ovat keskiarvoltaan reilusti nelikymppisiä (49 ja 41,5). Keskiverto Onni taas on noin 21-vuotias.

Poikien suosituimpia nimiä on lähes kaikkia annettu yhteensä noin 9000-10 000 kappaletta. Väinöjä on yhteensä hieman vähemmän, noin 7500.

Tilasto suomalaisten etunimistä ja niiden haltijoiden keski-iästä on vuoden 2018 syyskuulta. Tilasto ei sisällä harvinaisimpia nimiä. Tiedot tuotti Fonecta Oy Väestörekisterikeskuksen Väestötietojärjestelmästä.

*Testityökalu ei välttämättä toimi kaikilla selaimilla erityisesti mobiilissa moitteettomasti. Pahoittelemme asiaa ja suosittelemme, että kokeilet jollain toisella selaimella!

Lue myös:

    Uusimmat