Mainos

Näitä keittiötrendejä tulet katumaan

Remontoidessa sortuu helposti pintaliitotrendeihin ajattomuuden kustannuksella. Kun keittiöremontoijalle luvataan helppoutta ja hyviä tarjouksia, alkuperäiset suunnitelmat unohtuvat nopeasti.

Shelterpop.com listasi keittiötrendejä, joita luultavasti tulet katumaan.

"Tämä kyllä kelpaa"

Kun olet tekemässä hankintaa, mieti, mitä todella haluat. Oliko tämä hankinta suunnitelmassasi, miten paljon keittiön ilme on muuttunut suunnitelman teon jälkeen? On helppoa innostua graniittisesta työtasosta vain siksi, että sen saa hirmuisen halvalla.

Mikä tahansa liian räikeä ja kiiltävä alkaa ennemmin tai myöhemmin häiritä silmää. Halvan ratkaisun ongelmana on, että saatat inhota sitä kolmen vuoden kuluttua ja haikailla alkuperäisen suunnitelmasi perään.

"Sinäkin voit olla superkokki"

Jokainen haluaa olla keittiönsä tähti, kokki, jonka luomuksia perhe kilvan kiittelee ja vieraat ylistävät. Siksi tuntuu houkuttelevalta ostaa suuri monitoimikone tai muu laite vain sen lupaaman helppouden ja upeiden tulosten vuoksi. Koneissa on kuitenkin se ongelma, että ne kaipaavat käyttäjää: jos et aiemmin ole viihtynyt keittiössäsi nuudeleiden keittämistä kauempaa, mehukone tuskin muuttaa tilannetta.

"Tämä helpottaa elämääni"

Keittiölaitteiden tärkeimpiä ominaisuuksia ovat helppokäyttöisyys ja tehokkuus. Kannattaa kuitenkin olla selvillä siitä, mitä kotisi todella tarvitsee. Uusien laitteiden hankkiminen kaappiin pölyttymään ei helpota kenenkään elämää, ja käytössä kone voi olla turha energiasyöppö. Jos asut yksin, on todennäköistä, että selviät tiskeistäsi ilman pöytätiskikonetta.

"Tämä on ihan minun näköiseni"

Nykysisustuksen tulee ilmentää asujansa persoonaa ja olemusta. Jos kuitenkin aiot joskus myydä asuntosi, ei keittiöstä kannata tehdä ylipersoonallista värien ja pintojen ilotulitusta.

Omia mieltymyksiään voi aina ilmaista esimerkiksi valaisimen, tuolien ja pöytien kautta. Nämä voi myös kantaa ulos tai myydä helposti, jos kyllästyminen iskee. Myös sisustustarrat, astiastot ja verhot auttavat tyydyttämään itseilmaisun tarvetta. Valkoiset pinnat voivat tuntua tylsiltä, mutta ne ovat aina kirkkaita, neutraaleja ja kutsuvia.

"Se on niin nätti"

Esinettä ei kannata hankkia vain siksi, että se näyttää söpöltä. Vaikka muovinen kattokruunu näyttäisi mielestäsi ihanalta keittiön katossa, se tuskin tarjoaa kokkaamisessa vaadittavaa valaistusta tarpeeksi tehokkaasti. Keittiössä leijailee usein käryjä, ja erilaisia nesteitä ja rasvoja voi roiskua "näteille" sisustuselementeille. Jos siis et ole siivousintoilija, jätä keittiön koristaminen vähemmälle.

MTV3

Lähde: Shelterpop.com

Kuvat: Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.