Näitä Irwinin kappaleita ei ole ennen kuultu – säveltäjä kertoo syyn

Irwinin ennenkuulumattomat 25:41

Studio55.fi-lähetyksessä vieraillut muusikko-säveltäjä Tapani Koivisto kertoi Irwinin ennenjulkaisemattomien kappaleiden synnystä ja laulajatähden persoonasta.

Laulaja Irwin Goodmanin kuolemasta on kulunut tänä vuonna 24 vuotta ja ensi viikolla, huhtikuun 17. päivä, julkaistaan levyllinen ennen kuulemattomia Irwinin kappaleita. Kappaleet säveltänyt ja sanoittanut Tapani Koivisto kertoo, että kappaleita ei koskaan julkaistu virallisesti, sillä heillä ei ollut tukenaan suurta levy-yhtiötä tai resursseja.

Koivisto tutustui Irwiniin keikkailun merkeissä 1970-luvulla. Kuultuaan Koiviston soittelevan huvikseen pianoa erään keikkareissun yhteydessä, Irwin pyysi tätä kirjoittamaan itselleen lauluja. Kappaleita syntyikin levyllisen verran ja vaikka ne jäivätkin vaille laajempaa huomiota, säilytti Koivisto ne silti.

– Joskus hän sanoi sitten, että ”säästä Tapsa nämä laulut”, Koivisto kertoo Irwinin sanoneen.

Vaikka Irwinillä ja hänen urallaan oli oma huippunsa ja karikkonsa, korostaa Koivisto, ettei Irwinin koskaan puhunut kenestäkään pahaa.

– Ihan mielettömän hieno ja reilu kaikille. Hän oli samanlainen kaikille, avoin mukava kaveri, hyvä keskustelukumppani ja kaikella lailla reilu säestettävä ehdottomasti.

Mitä Koivisto kertoi Irwinin kappaleiden ajankohtaisuudesta? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat