Mainos

Näitä asioita suomalaiset ujostelevat sängyssä

Oman vartalon puutteet ja vajavaiset taidot ujostuttavat suomalaisia eniten sängyssä, ilmenee Helmen suuresta seksikyselystä, johon vastasi yli 2000 lukijaa. Vaikka ulkonäköongelmat eivät haittaisi kumppania, negatiivinen kehonkuva voi pilata rakastelutunnelman.

Kysyimme Helmen lukijoilta, mikä sängyssä ujostuttaa eniten. Vastanneista suurin osa, noin 48 prosenttia, oli sitä mieltä, että oman vartalon puutteet aiheuttavat eniten ongelmia sängyssä. Vajavaiset rakastelutaidot saivat noin 20 prosenttia ja orgasmin puute 16 prosenttia vastanneista ujostelemaan. Se, ettei pysty tuottamaan kumppanilleen loppuhuipennusta, ujostuttaa noin 10 prosenttia vastanneista.

Ongelmana vartalo

Oman vartalon puutteet hävettävät sängyssä. Joko kuvitellut tai oikeat kauneushuolet voivat olla hyvän seksielämän esteenä, vaikka oma kumppani vakuuttaisi, että rakastaa puolisoaan sellaisena kuin hän on. Esimerkiksi liikakilot, raskausarvet tai pienet rinnat huolettavat naisia. Miestä voi mietityttää sukuelimensä koko.

– Vaikka painoindeksi huitelee normaaleissa lukemissa, pienet rintani, pullea vatsani ja rosoinen ihoni hävettävät minua. Vaikka mieheni sanookin niin, en silti voi uskoa, että juuri minun vartaloni on näistä kauneusvirheistä huolimatta hänen mielestään se seksikkäin. Kiihottuminen on vaikeaa miettiessäni häpeissäni, mitä hän oikeasti mahtaa vartalostani ajatella. Haluaisin päästä tästä piirteestä itsessäni eroon.

– Olisi kiva olla hoikka ja haluttavan näköinen, mutta synnytykset ovat jättäneet rujot jälkensä.

– Kyse ei ole mistään liikakiloista, vaan lähinnä häpyhuulteni ulkonäöstä. Miehet ihmettelevät, miksen pitkässäkään suhteessa suostu vastaanottamaan suuseksiä, kun eri kokoiset häpyhuuleni ujostuttavat.

– Olen ollut todella lihava ja vaikka nyt ylipainoa ei ole kuin 10 kg, niin edelleen kuvittelen itseni lihavaksi. Miesystäväni vakuuttelee että hänelle "kelpaan", mutta en taida kelvata itse itselleni. Eli roikkuva pömppövatsa, riippuvat rinnat ja jenkkakahvat tuntuvat epäseksikkäiltä. Osatakseni rentoutua, tarvitsen vakuutteluja riittävyydestäni – sen ei pitäisi mennä niin.

– Tosi pienet kärpäslätkät hävettää ja vie itseltä vähän intoa, mies ei ole moksiskaan. Olisi kiva, kun voisi myös tuntea itsensä seksikkääksi.

– Pienet sukukalleudet.

– Mietin, että mitä jos kumppania haittaa, kun ei ole vatsalihaksia tms., vaikka naurettavaahan se on.

– Synnytin vasta esikoisemme ja järkytys oli melkoinen, kun kroppa ei palautunut entiselleen. Maha roikkuu hiukan, vatsan seutu on täynnä raskausarpia ja joka paikassa selluliittia. Ennen kroppani oli "täydellinen".

– Huono itsetunto. En koskaan voi uskoa, että joku himoitsisi vartaloani, vaikka kaikki toisin väittävät. Omasta mielestäni olen ruma ja minulla on kamalat reidet.

Riittävätkö taidot?

Vajavaiset taidot mietityttävät etenkin, kun viime kerrasta on aikaa, tai seksielämä on vasta aluillaan. Taitojensa riittävyyttä miettivät toisinaan muutkin. Pitäisikö sängyssäkin yltää akrobaattisiin suoristuksiin?

– Tiedän, että nykyiseni on entinen voimistelija. Vertaan aina itseäni häneen. Mietin, olenko tarpeeksi notkea ja sulavaliikkeinen sängyssä.

Loppuhuipennus puuttuu

Orgasmi ei tule käskemällä. Kova yritys voi jättää loppuhuipennuksen kokematta. Sängyssä voi ujostuttaa myös se, ettei pysty tuottamaan loppuu vietyä nautintoa kumppanilleen.

– Naisen kiihkeys ja orgasmi tuovat myös itselleni sen, mutta jos huomaan vähänkään leikkimistä naisen puolelta, se lopahtaa siihen. Yleensä hoidan kielellä ja muilla keinoin naisen huipennukseen.

– Himottaa ja tekee mieli seksiä, kun juttelemme ja lähetämme tekstareita. Kostun ja itse saan klitoriksestani tyydytyksen, mutta kun kumppanini tekee sen saman, se ei vain toimi, vaikka kuinka haluaisin.

– Nainen ei pysty tuottamaan minulle orkkua, vaikka kuinka haluaisi...

– Olen invalidi, sinkku. Kukaan ei auta orgasmin saamisessa. Mistä apu?

– Vaimoni ei lähde mukaan täysillä ja näin ei saa kunnolla orkkua enää nykyään. Tämän vuoksi minäkään en enää saa kunnolla tyydytystä. Osa miehen tyydytystä on siinä, että vaimo saa orgasmin. En saa enää kosketella vaimoni alapäätä. Selitys on häneltä: "En halua, että alapäähäni kosketaan." Suuseksi ei ole hänelle koskaan ollut mahdollista, eikä hän ihan oma-aloitteisesti koskettele minunkaan sukuelintäni kädellään.

Moni asia ujostuttaa

Sängyssä ujostuttavat monet muutkin asiat. Alastomuus voi olla jollekin ongelma, toista huolettaa seksin onnistuminen ja kolmannella on vaikeuksia ilmaista itseään.

– En saa sanotuksi, mitä haluaisin kumppanin minulle tekevän. Onneksi elekielellä pystyy kertomaan aika paljon.

– Jännittää, jos naapurit kuulevat meidän metelöintiä seinän takaa.

– Ujostuttaa sanoa miehelle: "Jääthän lähelle, ollaan lähellä toisiamme."

Myös pikainen laukeaminen, ilmavaivat, "emätinpierut" ja erektiohäiriöt aiheuttivat ahdistusta vastaajille.


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.