Näistä tunnemme Timo T.A. Mikkosen

Värikkäällä mediapersoona Timo T. A. Mikkosella on sormensa pelissä usealla eri osa-alueella. Miehellä on aina ollut suuret saappaat Suomen kaltaisessa pienessä maassa, eikä niitä ole kukaan toinen keskusteluohjelman isäntä pystynyt täyttämään. Muistaako kukaan, mistä tunnemme Mikkosen parhaiten?

Valtiotieteiden maisteriksi 1970 valmistuneella Timo T.A. Mikkosella on vuosien varrella ollut useampi menestynyt keskusteluohjelma. Vuosina 1971-1974 hän juonsi M-showta, uutismakasiiniohjelma Tänään, tässä ja nyt oli katselijoiden huulilla vuosina 1987-1989 ja vuosina 1993-1997 illan päätteeksi mies jaksoi valvoa yleisön kanssa ohjelmassa Illan päätteeksi Timo. T.A.

Vuonna 1998 mies kutsuttiin neloselle juontamaan 17,1 tunnin mittaista talk show -maratonia, josta tuli pisin Suomessa yhtä mittaa pidetty keskusteluohjelma.

Mikkonen on erityisen kiinnostunut yhdysvaltojen historiasta, ja mies on esitellyt oman näkemyksensä presidentti John F. Kennedyn murhasta.

Kiinnostus yhdysvaltoja kohtaan ei lopu JFK:n arvoitukseen, vaan todellinen Amerikkafani perusti kantrimusiikkiin erikoistuneen paikallisradioaseman vuonna 1990. Kanava lopetti toimintansa vuosituhannen vaihteessa.

Mikkonen ottaa vapaaehtoisen maanpuolustuksen hyvin vakavasti. Yli 60-vuotias ei asevelvollisuuslain mukaan ole enää velvollinen reserviläinen, mutta mies ei jätä poikia pulaan.

Aviovaimo Nina Mikkonen on voimakkaasti paheksunut työssä käyviä äitejä. Timo T.A. on reippaasti myöntänyt olevansa vaimonsa mielipiteiden takana.

Tv-kasvon perheestä kertovan televisio-ohjelma Mikkosten maailman ensi-ilta oli nelosella maaliskuussa 2009.

Studio55/Jonna Jauhiainen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja