Naisen varpaaseen ilmestyi erikoinen musta piste – pedikyyrillä kivuliaat seuraukset: ”Hengitin aivan kuin olisin ollut synnyttämässä”

Paljain jaloin kävely on parasta jalkajumppaa 8:06
Tiesitkö? Paljain jaloin kävely on parasta jalkajumppaa – vieraina Terveystalon erikoislääkäri Oliver Michelsson ja jalkaterapian lehtori Riitta Saarikoski.

Amerikkalaisäidin rutiininomainen hemmotteluhetki sai muutamassa päivässä kivuliaat mittasuhteet, kun hänen pottuvarpaansa alkoi oireilla. Nyt hän varoittaa muita ihmisiä samaisesta vaivasta.

Tiana Howden, 39, oli tapansa mukaan nauttimassa kuukausittaisesta jalkahoidostaan. Pian pedikyyrin jälkeen amerikkalaisnainen kiinnitti huomiota isovarpaan kynnen viereen ilmestyneeseen tummaan pisteeseen.

Kipu muuttui sietämättömäksi

Aluksi mustunut pieni alue oli täysin oireeton, mutta vain muutama päivä myöhemmin varvasta alkoi pakottaa.

Kipu kävi lopulta jopa niin sietämättömäksi, että öisin pelkkä peiton paino sattui vietävästi vieden yöunetkin mennessään.

– Pystyin tuntemaan sydämen sykkeen varpaassani. En pystynyt käyttämään muita kuin varvassandaaleja, Tiana muistelee The Sunille.

Varpaassa muhinut yllätys järkytti

Kun Tiana ei lopulta kyennyt enää kävelemään, hän hakeutui lääkäriin. Koska Tianalla ei ollut koskaan ollut mitään vaivoja jaloissaan, hän ei voinut uskoa lääkäreiden tekemää löydöstä. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Osa isovarpaan kynnestä oli nimittäin kasvanut ihon alle ja muhinut siellä Tianan huomaamatta. Lääkäreiden tuli ensin poistaa ihoa isovarpaan kynnen vierestä, ennen kuin he pystyivät poistamaan ylimääräisen osan kynttä pihdeillä.

– Hengitin aivan kuin olisin ollut synnyttämässä. sillä kipu oli niin voimakas, Tiana kuvailee tuskaista operaatiota.

– Kun näin lääkärin laittavan ihon alle kasvaneen kynnen lääketieteelliseen astiaan, minä vain tuijotin sitä.

Kynsi ei ollut tavallisemmasta päästä

Myös lääkäri oli hämillään. Tianan mukaan se oli syvimmälle ihon alle kairautunut kynsi, jonka lääkäri oli koskaan nähnyt tai poistanut.

– Hän kertoi minulle, että yleensä sisään kasvaneet kynnet kaartuvat alaspäin, mutta minun kynteni oli kasvanut suoraan ihon alle, Tiana kuvailee.

Naiselle määrättiin antibioottikuuri tulehduksien ja muiden tartuntojen varalta. Tiana pystyy jälleen kävelemään normaalisti ilman sen suurimpia kipuja.

Huomaa varoitusmerkit ajoissa 

Tiana haluaa nyt varoittaa muita: mikäli varpaaseen tai sormeen ilmestyy musta piste, se voi olla merkki ihon alle kasvaneesta kynnenpalasesta, joka vaatii sairaalahoitoa.

Perheenäidin tulee itsekin seurata jatkossa kynsiensä kasvua, ettei sama pääse tapahtumaan enää toiste. Samaa hän suosittelee muillekin: sisäänpäin kasvaneen kynnen voi havaita ennen kuin se ehtii tulehtua tai aiheuttaa suurempaa vahinkoa.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähteet: The Sun, Washington Time, Twitter

Lue myös:

    Uusimmat