Mainos

Naisen orgasmi, osa 3: Miksei nainen saa orgasmia?

Kari Heusalan orgasmisarjan viimeinen osa käsittelee syitä orgasmin puutteeseen ja etsii keinoja sen saavuttamiseen.

Miksi nainen ei saa orgasmia?

Naisen kyvyttömyys saada orgasmia on jaoteltu neljään eri luokkaan:

1) Primaarinen kyvyttömyys eli nainen ei ole koskaan saanut orgasmia.

2) Sekundaarinen kyvyttömyys eli nainen on saanut orgasmin joskus menneisyydessä.

3) Ehdoton kyvyttömyys eli orgasmi on mahdoton joka tilanteessa.

4) Tilannekohtainen kyvyttömyys eli orgasmin saaminen on mahdotonta tietyissä tilanteissa.

Englantilainen Tim Spector sai hiljattain kaksosilla tehdyssä tutkimuksessa selville, että orgasmikyky on ainakin osittain periytyvä ominaisuus. Spectorin mukaan geenit määräävät pitkälti sitä, miten naiset kokevat orgasmin ja kuinka helposti he sen saavat. Spector ryhmineen ei kuitenkaan ainakaan vielä ilmoittanut, mikä geeni mahdollisesti olisi kyseessä.

Vaikka orgasmin taustalla olisikin geeniperimä, niin kaikki toivo ei kuitenkaan ole heitetty kaivoon, sillä oppimisella on suuri merkitys orgasmin saamisessa. Tänä vuonna julkaistussa ruotsalaisessa tutkimuksessa tuli esille, että naiset saavat entistä nuorempana ensimmäisen orgasminsa. Osittain tämä johtuu asenteiden muuttumisesta mutta myös siitä, että nuoret käyttävät entistä enemmän erilaisia seksitekniikoita. Erityisen tärkeää on se, että miehet hyväilevät naisia myös käsin ja suulla.

Naisen orgasmiin perehtyneissä aikaisemmissa tutkimuksissa on selkeästi tullut esille se, että orgasmin useimmiten saavat naiset ovat opetelleet saamaan orgasmin. Heidän asenteensa orgasmia kohtaan on ollut myönteisempi kuin niiden naisten, jotka eivät orgasmia ole saaneet. Hyvin usein orgasmin saaneet naiset ovat myös olleet paremmin koulutettuja ja heidät on kasvatettu asennoitumaan seksiin ja seksuaalisuuteen myönteisesti.

Naiset, jotka ovat alkaneet masturboida nuorena tai teini-ikäisenä, saavat helpommin orgasmeja kuin naiset, jotka eivät ole harrastaneet itsetyydytystä. Orgasmin saavat naiset näyttävät tutkimusten mukaan aloittaneen sukupuolielämän aikaisemmin kuin naiset, joilla on ongelmia orgasmin saannin suhteen. Heillä on myös ollut useampi avioliittoa edeltänyt suhde ja heidän yhdyntäaktiivisuutensa parisuhteessa on tiheämpi.

Hollantilaisen tutkimuksen mukaan on erityisen tärkeää, että nainen antautuu seksuaalisille nautinnoille ja unohtaa murheet. Mielessä pyörivät negatiiviset ajatukset kuten pelko, häpeä, syyllisyys, kiusaantuneisuus, mielipaha tai huolet voivat aiheuttaa sen, että nainen ei pysty rentoutumaan riittävästi ja antamaan orgasmin tulla. On huomattu, että erityisesti naisilla, jotka eivät koskaan ole saaneet orgasmia, seksuaalisuuteen ja seksiin liittyy erittäin voimakkaita syyllisyyden tuntoja. Negatiivinen käsitys omasta kehosta on etenkin nuoremmilla naisilla eräs merkittävä orgasmia ehkäisevä tekijä.

Tässä kohtaa täytyy sanoa muutama sana myös alkoholista ja huumeista. Alkoholi ja huumeet ovat omiaan poistamaan seksuaalikäyttäytymiseen liittyviä syyllisyyden tuntoja ja estoja sekä lisäämään seksuaalista halukkuutta. Huumaavat aineet vaikeuttavat kuitenkin huomattavasti orgasmin saantia ja heikentävät muutenkin seksistä saatavia nautintoja.

Mitä tehdä?

Mikäli nainen ei saa orgasmia ja hän kokee orgasmittomuuden ongelmaksi itselleen ja/tai kumppanilleen, on tietysti hyvä tehdä asian hyväksi jotain.

Ensin on hyvä selvittää ongelman ydin. Sen jälkeen kannattaa pyrkiä muuttamaan mahdollisia negatiivisia asenteita omasta kehostaan. Seuraavaksi on hyvä opetella eri tapoja päästä seksuaaliseen nautintoon ja orgasmiin. Tämä sisältää vartalon ja sukuelinten hyväilyä eri tavoin sekä kykyä ajatella eroottisesti. Lopuksi pyritään saavuttamaan kadoksissa ollut orgasmi ja kuulostellaan omaa oloa orgasmin jälkeen.

Naisen orgasmikyvyttömyyttä voidaan hoitaa myös terapialla, jossa kumpikin parin osapuoli on paikalla. Terapia sisältää seksuaalikasvatusta ja siinä pyritään pääsemään mahdollisista orgasmia haittaavista myyteistä eroon. Orgasmihäiriön hoitoon suositellaan seuraavaa yhdeksänportaista menetelmää:

1) Itsetutkiskelu

2) Keskittyminen omiin tuntemuksiin

3) Itsetyydytys

4) Hieromasauvojen käyttö

5) Orgasmia häiritsevien alitajuisten pelkojen analysointi

6) Häiritsevän tekijän poistaminen

7) Seksuaalisen kiihottumisen harjoittelu

8) Kiihottumisen siirtäminen heteroseksuaaliseen tilanteeseen

9) Orgasmin saaminen yhdynnän aikana

Hoidon tarkoituksena on se, että nainen oppii kiihottumaan lähelle orgasmin tilaa ennen kuin hän siirtyy yhdyntään. Hoidossa pyritään myös siihen, että nainen löytää emättimensä erogeenisen alueen, varsinkin sen uloimman kolmasosan eli orgasmivyöhykkeen. Lisäksi naista neuvotaan maksimoimaan klitoriksen stimulaatio joko valitsemalla asento, jossa hän on miehen päällä, tai stimuloimalla klitorista suoraan käsin tai hieromasauvalla.

Tulevaisuudessa markkinoille on tulossa ainakin orgasmilaastari ja nenäsuihke, mutta vielä myynnissä ei ole olemassa tehokasta lääkeainetta, joka auttaisi naista saavuttamaan hekuman huipun. Tietämys naisen orgasmista menee kuitenkin jatkuvasti eteenpäin, joten orgasmin viimeisetkin salat saadaan varmasti selville vuosien saatossa. On siten luultavaa, että jossakin vaiheessa jokainen nainen pystyy saamaan orgasmin sitä halutessaan.

Teksti: Kari Heusala

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.