Mainos

Naisasiajärjestö: Päivähoito-oikeuteen ei saa kajota

Naisasialiitto Unioni arvostelee hallituksen kaavailemia päivähoito-oikeuden leikkauksia. Rakenneuudistuksessa subjektiivista päivähoito-oikeutta aiotaan rajoittaa, jos toinen vanhemmista on kotona.

– Päivähoito on tehnyt äideille mahdolliseksi hankkia koulutusta ja sitä kautta töitä. Sen avulla naiset ovat voineet pysyä mukana yhteiskunnassa. On ollut myös jokaisen lapsen oikeus päästä päivähoitoon taustastaan riippumatta. Kaikilla pitäisi olla samat lähtökohdat, Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja Nina Järviö sanoo.

Hän uskoo, että päivähoito-oikeuden rajaamisesta aiheutuvat säästöt peittyvät niihin kustannuksiin, joita hoito-oikeuden arviointi ja siihen liittyvä byrokratia aiheuttavat.

Sen sijaan hallituksen linjausta kotihoidon tuen jakamisesta pidetään naisasiajärjestössä oikeana ja tasa-arvoa lisäävänä.

– Miehillä on ollut perinteisesti parempi palkka ja siksi perheen kannalta on pidetty järkevänä sitä, että mies menee töihin ja nainen jää kotiin. Tässä tavoitteena on jakaa vanhemmuutta sukupuolten välillä. Ongelma tulee vastaan siinä vaiheessa, jos perheessä ei olekaan isää tai äitiä.

Järviön mielestä työelämän tasa-arvossa on vielä paljon tekemistä. Hän toivoo esimerkiksi, että pörssiyhtiöiden hallituksille määrättäisiin naiskiintiöt.

– Kiintiöitä tarvitaan silloin, kun joku ala on perinteiden takia liian sukupuolittunut eikä joku voi päästä niille paikoille sukupuolensa takia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.