Valko-Venäjä väittää: Liettuasta drone-isku Minskiin, Lukashenkalta erikoinen Nato-syytös

Valko-Venäjän presidentin Aljaksandr Lukashenkan mukaan oppositio suunnittelee alueen haltuunottoa maan länsiosassa, kertoo Venäjän valtion uutistoimisto RIA Reutersin mukaan.

Aljaksandr Lukashenkan mukaan oppositio pyytää Natoa tuomaan alueelle joukkojaan. Hän ei esittänyt todisteita väitteensä tueksi.

Valko-Venäjä väittää myös torjuneensa Minskiin kohdistuneen dronehyökkäyksen, joka tehtiin Liettuasta käsin. Väitteen esitti Valko-Venäjän turvallisuuspalvelu venäläisen uutistoimisto Tassin mukaan.

Liettuan armeijan tiedottajan mukaan Liettua ei ole tehnyt, eikä ole tekemässä mitään vihamielisiä toimia muita valtiota vastaan.

– Kyseessä on väärän tiedon levittäminen, missä ei ole mitään uutta. Toki kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kohtaamme tällaista pelottelua. Liettuan valtio ei ryhdy vihamielisiin toimiin muita valtioita vastaan, sanoi armeijan edustaja Gintautas Ciunis uutistoimisto BNS:n haastattelussa.

Väläytti puheessaan ydinaseita

Aiemmin tänään Lukashenka sanoi, että jos Valko-Venäjä joutuu hyökkäyksen kohteeksi, Valko-Venäjä ja Venäjä vastaavat heti "kaikilla olemassa olevilla aseilla".

Samassa puheenvuorossa Lukashenka sanoi, että Valko-Venäjällä on useita kymmeniä Venäjän ydinaseita.                            

Lukashenkan mukaan sotilaallisten välikohtausten riski Ukrainan vastaisella rajalla on varsin suuri. 

Lukashenka myös totesi, että Valko-Venäjä on siirtänyt useita taisteluvalmiita pataljoonia Venäjän lähialueilta maan länsiosiin lähelle Puolan rajaa. Puolan ei kuitenkaan pidä odottaa Valko-Venäjän toimivan aggressiivisesti sitä vastaan, Lukashenka lisäsi.           

Lue myös:

    Uusimmat